Creatieve ontmoeting en inspiratieplek THUIS 1 jaar geworden

10 oktober 2016 om 15:35 Algemeen

WAGENINGEN - Met veel zelfgebakken taarten is op 1 oktober is in THUIS aan de Stationsstraat de eerste verjaardag gevierd. Het eerste jaar is er veel gebeurd. Meer dan 10.000 bezoekers zijn langs geweest, ruim 300 activiteiten hebben er plaats gevonden en er allerlei projecten zijn gestart vanuit deze gezamenlijke stadskamer.

Door Pauline Schakenbos

Initiatiefneemsters Tutku Yüksel en Elsje van de Weg gaan door op de ingeslagen weg. Het is hun droom om van THUIS een plek te maken waar ondernemers, studenten, de internationale gemeenschap, ouderen en jongeren elkaar ontmoeten en inspireren om allerlei dingen te ondernemen. Tutku: “Een deel van deze droom is zeker uit gekomen, toch hebben we het gevoel dat er nog zoveel meer in zit. We zouden nog zoveel meer samen kunnen doen. De verbinding tussen verschillende mensen en doelgroepen is in het eerste jaar gelegd, nu kunnen deze verbindingen hun vruchten gaan afwerpen door dingen samen te gaan doen.”

THUIS biedt een plek aan alle Wageningse stadsgenoten om aan hun dromen en ideeën te werken. Dat betekent dat ook jij bij THUIS je eigen activiteit kan organiseren. In ruil voor een bijdrage, liefst in tijd, waarin je constructief bijdraagt aan THUIS en aan een mooier, bruisender Wageningen.

Sinds kort is er een extra flexwerk ruimte gecreëerd waar een aantal creatieve en sociale ondernemers en studenten een werkplek kunnen reserveren voor een bepaalde tijd. Daarnaast zijn werkplekken in de grote woonkamer. Je kunt bij THUIS ook allerlei boeken inkijken die te maken hebben met sociaal en creatief ondernemerschap en binnenkort starten er workshops over ondernemen.

Op 1 oktober vierden alle betrokkenen de eerste verjaardag van THUIS met veel zelfgemaakte taarten en de inspirerende dromen verzamelaar Dennis Nolte van de VIPbus. Tutku:”Geweldig vooral hoe mensen op Dennis reageerden. Vertellen wat hun droom is, waar ze er echt voor willen gaan. Frank Los gaf THUIS een paar mooie tekeningen cadeau en de band Flotsam Metric gaf een speciaal geschreven leid cadeau. Hoe cool is dat!”

Lara de Brito sprak de twee initiatiefnemers Tutku Yüksel en Elsje van de Weg enthousiast toe: “Ik heb veel bewondering voor de doorzettingsvermogen en energie waarmee Tutku en Elsje, gesteund door veel anderen, hun dromen uit laten komen. Een inspiratie voor velen.”

Meer op www.thuiswageningen.nl. Activiteiten zijn te vinden op www.facebook.com/thuiswageningen

advertentie
advertentie