WAVV kreeg zondag van lijstaanvoerder Varsseveld een lesje in effectief voetballen. Foto: gertbudding.nl
WAVV kreeg zondag van lijstaanvoerder Varsseveld een lesje in effectief voetballen. Foto: gertbudding.nl

Neuzen wijzen niet allemaal zelfde kant op bij WAVV

Algemeen

WAGENINGEN - Na een sterke seizoenstart met als gevolg een topklassering in de zondag tweede klasse, valt WAVV momenteel in een zwart gat. Na de nederlaag tegen lijstaanvoerder Varsseveld duikelt de formatie van oefenmeester Armand Mannen naar de negende plaats. En daar is de Wageningse trainer bepaald niet van gecharmeerd.

Door Gert Budding

De Wageningers kwamen zondag niet sterk voor de dag. De 1-2 nederlaag op eigen veld spreekt boekdelen. De animo, gretigheid, in het team lijkt geslonken. De altijd gevaarlijke spits Wesley Mortier heeft kennelijk gebrek aan inspiratie en ontpopt zich momenteel slechts als een doornsnede voetballer op tweede klasse niveau. Enige onvrede in het elftal is tijdens de wedstrijd nauwelijks herkenbaar, wellicht wel buiten het veld. Een taak voor de trainer die het elftal vlot moet trekken en niet alleen met het voetbal ‘bezig’ moet zijn. Acht punten uit zes wedstrijden is WAVV, dat aspiraties heeft om de top te behalen, onwaardig. Oefenmeester Mannen zal zijn trukendoos moeten raadplegen om de meute weer aan het voetballen te krijgen, maar is uiteraard afhankelijk van het beschikbare materiaal. De vaste supporter schare van WAVV kan de huidige inzet van de spelers niet waarderen en vluchtte doordrenkt met een fiks portie kritiek het clubhuis in.

Toch startte WAVV zondag behoorlijk, maar belandde vaak in de prima opgezette fuik van Varsseveld. Terwijl de Wageningers het spel veelal over de grond en via veel schijven speelde, lepelde de Achterhoekse ploeg met een uitstekende lange pass de bal direct in het zestienmetergebied van de Wageningers. Er waren ook kleine kansen voor de ploeg van Mannen, maar de spitsen waren niet echt doortastend. WAVV mist momenteel de nog de aan de lies geblesseerde Renkumer Kevin van Woerkom die doorgaans toch een gaatje weet te vinden in de vijandelijke verdedigingen. WAVV kwam in de eerste helft door slordig verdedigen op 0-1 achterstand na een geweldige, verrassende pegel in de kruising van Dave Ankersmit. Varsseveld weigerde van speelstijl te veranderen en liet WAVV weer het spel maken. De bezoekers raakte nog een keer de lat. WAVV leek te berusten, maar oefenmeester Mannen bracht na de pauze wissels in en dat pakte behoorlijk uit. Toch vond Varsseveld weer een gaatje in de defensie van WAVV. Luke Groot Wassink tikte 0-2 binnen. De Wageningers kwamen met de laatste krachtsinspanning op 1-2 door een kopbal van Bart Silvius na een pass van Youssef Abiti.

 Foto: gertbudding.nl
 Foto: gertbudding.nl
 Foto: gertbudding.nl
advertentie
advertentie