Afbeelding

Een bijzondere broer of zus

Algemeen

Als een kind in het gezin ADHD, autisme of een andere stoornis heeft, dan heeft dat gevolgen voor alle gezinsleden. Niet alleen het kind zelf heeft begeleiding nodig. Vaak hebben ook de ouder(s) en/of opvoeder(s) en de andere kinderen in het gezin behoefte aan ondersteuning. Veel aandacht en zorg gaat uit naar het ‘bijzondere’ kind, waardoor er vaak minder tijd en aandacht overblijft voor de andere kinderen in het gezin.

Daarom organiseert Indigo in samenwerking met Mee Gelderse Poort een aanbod voor kinderen, in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar, die een broer of zus met ADHD, PDD-NOS of andere psychische problemen hebben. Een belangrijk doel van de groep is de kinderen informatie te geven, op een ’speelse’ wijze vaardigheden aan te leren en ervaringen uit te wisselen met leeftijdgenoten die in min of meer dezelfde situatie zitten.

De cursus start op dinsdag 25 oktober van 15.30-17.00 uur en bestaat uit acht bijeenkomsten en een ouderavond. Voorafgaand vindt er een kennismakingsgesprek plaats. De cursus wordt georganiseerd in Startpunt Wageningen, Rooseveltweg 408a (’t Palet) in Wageningen.

Voor meer informatie over de inhoud van de cursus en/of aanmelding kunt u contact opnemen met Indigo, telefoonnummer (026) 3124483. U kunt ook mailen naar info@indigogelderland.nl of kijk op www.indigo.nl voor meer informatie.

advertentie
advertentie