Ton van de Weerd overhandigde wethouder Han ter Maat de eerste WageningenPAS. Foto: Johan Mulder
Ton van de Weerd overhandigde wethouder Han ter Maat de eerste WageningenPAS. Foto: Johan Mulder

Sportmarkt en lancering WageningenPAS

Algemeen

WAGENINGEN - Afgelopen zondag organiseerde Sportservice Wageningen voor het eerst een Sportmarkt. Bij de Olympiahal presenteerden twintig sportverenigingen zich aan de Wageningse inwoners. Ook werden er diverse sportdemonstraties gegeven. De bezoeker kon diverse sporten ook uitproberen.

Tijdens de sportmarkt werd ook de eerste WageningenPAS overhandigd aan wethouder Han ter Maat. De gemeente heeft aan de inwoners met een laag inkomen gratis een WageningenPAS beschikbaar gesteld. De WageningenPAS is voor de overige inwoners voor 10 euro te koop bij Copypoint. In Wageningen wordt al jaren de sportpas verstrekt aan basisschoolleerlingen van groepen 3 tot en met 8. Daarmee kunnen de leerlingen kennis maken met diverse sporten. De pas is nu uitgebreid tot de WageningenPas: voor alle leeftijden en met een bredere besteding in Wageningen. De WageningenPas is een initiatief van Sportservice Wageningen, in samenwerking met Evenementen Wageningen.

Met de WageningenPas kan de jeugd kennis maken met 31 sporten, volwassenen met 15 à 20 sporten. De animo om mee te doen is groot. Diverse horeca, winkels en sportaanbieders hebben hun deelname al toegezegd. De korting varieert van een gratis lekkernij bij een kopje koffie tot een vast percentage korting.

Op de website www.wageningenpas.nl kunt u zien wie er op dit moment deelnemen.

advertentie
advertentie