Afbeelding

H.J. Piekschool grote winnaar Wagenings schoolkorfbaltoernooi

Algemeen

De schoolkorfbalcommissie van KV Wageningen kan terugkijken op een zeer geslaagd schoolkorfbaltoernooi voor de Wageningse basisscholen, met de H.J. Piekschool als grote winnaar.

Afgelopen woensdag was het prachtig korfbalweer en speelden 30 teams uit de groepen 3/4, 5/6 en 7/8 verschillende wedstrijdjes om uiteindelijk te bepalen wie zich een jaar lang de Wageningse kampioen schoolkorfbal mag noemen. In totaal zagen we 225 kinderen van 9 verschillende basisscholen in actie op de Eng, en dat waren er 80 meer dan in de editie van 2015. Spelplezier was er volop. Het blijft leuk om kinderen die (nog) niet korfballen zo bezig te zien met deze uitdagende sport voor jongens en meisjes.

Na de voorrondes volgden de finalerondes om te komen tot de nummers 1, 2 en 3 per leeftijdscategorie. De H.J. Piekschool kwam uit de bus als de grote winnaar van het toernooi, maar liefst twee van de drie wisselbekers zijn voor een jaar naar de school in de Roghorst gegaan. Bij de groepen 3/4 en 5/6 was de H.J. Piekschool de nummer één, bij de groep 7/8 slaagde de H.J. Piekschool er net niet in om de finale te winnen. Obs de Nijenoord was in de finale sterker en won met 1-0. Ook de 3e plaats bij 7/8 was voor obs de Nijenoord; in de troostfinale versloegen zij de Johan Frisoschool. In het verleden was obs de Nijenoord de school die vaak met de meeste prijzen naar huis ging, maar dit jaar was die rol weggelegd voor de H.J. Piekschool. Twee teams van de Margrietschool wonnen bij groep 5/6 de 2e en de 3e prijs, en bij groep 3/4 was de 2e plaats voor de Brinkschool en de 3e plaats voor het 2e team van de H.J. Piekschool.

De komende twee vrijdagen organiseert KV Wageningen inlooptrainingen voor kinderen die willen kennismaken met korfbal en met KV Wageningen. Vrijdag 7 en 14 oktober, van 18:00-19:00 op locatie Dolderstraat (hoek Diedenweg). Meer informatie: www.kvwageningen.nl, sportpas@kvwageningen.nl of 0644348874 (Alien Jalvingh).

Afbeelding
advertentie
advertentie