Redichem doelman Bouwe Zwerfbroek liet de bal los en werd overrompeld. Foto: gertbudding.nl
Redichem doelman Bouwe Zwerfbroek liet de bal los en werd overrompeld. Foto: gertbudding.nl

Redichem in de mineur na grove nederlaag tegen AVW’ 66

Algemeen

Het is genoegzaam bekend dat een smalle selectie moeilijkheden kan oproepen. Daar gaat Redichem oefenmeester Maarten Kerkhof momenteel onder gebukt. Op eigen veld kwam zijn gehavende team tegen AVW duidelijk te kort en verloor met klinkende cijfers: 2-7.

RENKUM – Hierdoor bungelt Redichem nu met drie punten uit vier wedstrijden onder aan de ranglijst van de zaterdag derde klasse. Maarten Kerkhof kan allerlei listige oplossingen voor de dag toveren, als het materiaal niet toereikend is, wordt het dweilen met de kraan open. Toch was er een moment waarin Redichem een enorme kans kreeg op 3-3. AVW-doelman Bram van Riezen redde bekwaam en Redichem miste daardoor de aansluiting. Kerkhof deed geen beroep doen op doelman Jasper Tijssen, Thomas Swart, Niels Koenderink, Dennis van Willigen en Ronald de Jong en bovenal Fabian Mösle. Zo maar een handvol spelers die vaste waarden zijn voor het eerste elftal dat nu amper een afdoende vuist kon maken tegen de sterk spelende ploeg uit Westervoort dat dit seizoen ongetwijfeld hoge ogen gaat gooien. Sommige spelers zaten wel op de reservebank, maar kwamen niet binnen de lijnen omdat ze niet getraind of blessures hadden.

Het ontbrak de Renkumers aan overtuiging. Feitelijk ook niet gek omdat het diverse jonge spelers aan ervaring ontbeert. Welwillend, maar zij konden vaak de bal niet de juiste richting meegeven. Invaller Redichem doelman Bouwe Zwerfbroek had pertinent niet zijn beste dag en hielp AVW soms een handje. Het was al direct duidelijk welke kant AVW op wilde. Na een kwartier spelen maakte Ivo Rigter het eerste doelpunt: 0-1.

Het fysiek sterke AVW deed er een schepje bovenop, heerste op het middenveld en sneed vaak met snelle uitvallen door de Renkumse defensie. De slordigheden stapelden zich op bij Redichem, het werd stil op het sportpark. Na krap een half uur maakte Martijn Derksen nummer twee op feitelijk kinderlijk eenvoudige manier. Mark Schulte rook ook bloed en tikte 0-3 binnen. Toen ging de achterhoede van AVW vervolgens gruwelijk in de fout. Bart Bovendeur schoot uitermate beheerst 1-3 binnen en niet veel later maakte hij zelfs 2-3.

Hierna een cruciaal moment. Christiaan Prijs schoot echter tegen de keeper. Het werd zichtbaar dat de glorieperiode van Redichem een halt is toegeroepen. AVW schakelde moeiteloos een tandje hoger met in de hoofdrol Ivo Rigter. Hij tekende voor 2-4 en Jaimy Toon Dekkers 2-5. Rigter bepaalde de stand uiteindelijk op: 2-7.

advertentie
advertentie