Afbeelding

Prof Dieker tilt Kracht en Vriendschap naar hoger plan

22 september 2016 om 20:09 Algemeen

Tafeltennisvereniging Kracht en Vriendschap staat weer in bloei en heeft vooruitstrevende plannen voor de toekomst. Lange periode vertoefde de Renkumse club in de betrekkelijke anonimiteit. Het eerste herenteam heeft kwaliteit om te promoveren naar de promotie/hoofdklasse. Maar om de jeugd stabiel op te leiden is profspeelster Suzanne Dieker aangetrokken als trainster.

RENKUM - Kracht en Vriendschap heeft in het verleden op behoorlijk niveau gespeeld, maar verdween een poosje van het podium. Met het huidige bestuur worden er daadwerkelijke stappen gezet. De club heeft 105 leden, vijfentwintig tafeltennissers spelen competitie. Ook heeft Kracht en Vriendschap een groep vijftig plussers die meestal onderlinge competitie spelen. “De kans is duidelijk aanwezig dat het eerste herenteam gaat promoveren”, zegt bestuurslid Petra Teunissen. “Ze komen dan komen uit in promotie/hoofdklasse. Dat is ook de top, we zitten niet te wachten op bijvoorbeeld op nog een stap hoger. Dan moet er diverse aanpassingen aan het clubhuis worden gedaan.”

Petra Teunissen wil tafeltennis in Renkum profileren. “Veel mensen zien het nog steeds als een campingsport en is een ondergeschoven kindje.”

De jeugd krijgt volop aandacht bij Kracht en Vriendschap. Suzanne Dieker (24) heeft diverse indrukwekkende kampioenschappen op haar naam staan en speelt als prof bij het Duitse Röding Hausen.

Aanvankelijk trainde zij de jeugd, het bestuur vroeg haar om ook de senioren te coachen. “Of er al vorderingen zijn? Ben pas vier weken bezig en zie wel dat technische en tactische aanwijzingen nodig zijn. Ik kan die aanreiken op basis van mijn ervaring als profspeler. Neen, ik volg geen trainingscursus volgen, dat voegt niets toe. In Nederland zijn er niet veel goede tafeltennistrainers. Ik heb de wereld afgereisd en heb voornamelijk veel geleerd in China. Daar leer je de fijne kneepjes. Ik heb goed spelinzicht en kan dat ook vertalen als trainer. Zelf speel ik veel met sparringpartners en struin nog steeds de wereld over. Vroeger werd ik ondersteund door mijn ouders, nu betaal ik de reizen zelf. Ik train elke week drie clubs en heb mijn inkomsten als prof bij Röding Hausen.”

advertentie
advertentie