Afbeelding

Nieuw Wagenings koor biedt internationale klanken en hapjes

Algemeen

Het Wagenings Internationaal Koor is één jaar geleden opgericht en viert dit op 9 oktober in de Wilde Wereld met een gezellige middag met zang, muziek en hapjes. Ieder is welkom om te komen luisteren en proeven.

WAGENINGEN - Het Wagenings Internationaal Koor is een bijzonder koor omdat de deelnemers uit landen van over de hele wereld komen: Bolivia, Indonesië, Chili, Engeland, Duitsland. Op het koor zitten twaalf enthousiaste vrouwen die samen een speciale vriendschapsband hebben opgebouwd en inmiddels ook een kleurrijk repertoire met liederen in verschillende talen. De liedjes kiezen de deelnemers zelf uit hun geboorteland en ze leren de anderen dit in hun taal te zingen.

Het koor is geïnitieerd door Marisabel Pardo van Stichting Tinku als participatie project en wordt ondersteund door de gemeente Wageningen. Het koor is gericht op ontmoeting en participeren in de samenleving door te zingen bij verschillende gelegenheden in Wageningen. Maar niet alleen zingen, tegenwoordig geven de deelnemers ook kookworkshops met recepten uit hun eigen land en leren anderen de geuren en kleuren van de Internationale Keuken te waarderen.

Inmiddels zijn of waren meer dan dertig mensen lid van het koor. Mensen die behoefte hebben aan een gemeenschap, een soort vangnet, waarin iedereen zegt wat zij denkt of voelt. De huidige leden van het koor zijn allemaal vrouwen tussen 25 en 70 jaar. Allemaal hebben ze een bijzondere stem en ‘alle stemmen samen klinken mooi’. Elke vrouw doet haar best om anderen haar lied en de uitspraak te leren. Soms met tranen, grapjes, anekdotes, herinneringen of gewoon verhalen rondom het lied of het land waar de zangeres vandaan komt. Het koor heeft de leden sterk gemaakt als groep en door samen te zingen en te praten kan ze zich verder ontwikkelen.

De dirigent van het koor is Anneke Rot, wie met haar accordeon, gitaar en haar ruime ervaring de deelnemers goed weet te begeleiden bij elke repetitie en publieke optredens. Het koor wil het Wageningse publiek graag laten horen wat zij van elkaar geleerd hebben. Zij geven daarom een eerste grote optreden op 9 oktober van 15 tot 17 uur in de Welde wereld. Liederen in het Spaans, Indonesisch, Roemeens, Engels, Ethiopisch, Duits, Waskish =Baskisch? en Surinaams staan op het programma. De toegang is 5 euro. Voor meer informatie kunt u naar info@tinku.nl e-mailen.

Bent u ook geïnteresseerd? Het koor repeteert elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur.

advertentie
advertentie