Afbeelding

Korfballen op de Marijkeweg

25 oktober 2016 om 19:03 Algemeen

WAGENINGEN - De korfballers van de KV Wageningen kunnen in 2018 gaan spelen op het nieuwe sportcomplex aan de Marijkeweg. In april van dat jaar start de buitencompetitie, aansluitend kan in november de zaalcompetitie in de nieuwe sporthal beginnen.

Door Kees Stap

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de aanbestedingsvorm Design & Build voor de realisatie van het nieuwe sportcomplex. Dit houdt in dat een toekomstige aannemer verantwoordelijk is voor zowel het ontwerp als de realisatie. Volgens planning start nu het selectieproces voor een aannemer. Het ontwerptraject van de sporthal start in februari 2017. De start van de bouw is begin juli 2017 gepland en de oplevering in maart 2018.

De gemeente wil investeren in het energieneutraal maken van gebouwen. Daarom is de afgelopen maanden extra geïnvesteerd in onderzoek naar mogelijkheden hiervoor. Het leek mogelijk om met een kooiconstructie te zorgen voor een geheel energie neutrale sporthal met zelfs extra energieopbrengst voor andere gebouwen in Wageningen. De eindconclusie was echter dat de benodigde investeringen niet rendabel waren, waardoor de sporthal duurder zou worden. Het onderzoek betekende wel een vertraging van vijf maanden voor de bouw. Met het bestuur van KV Wageningen is vervolgens afgesproken om te streven naar oplevering in maart 2018.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie