Tentoonstelling Kind onder Vuur in Wageningen van start

Onder grote belangstelling van leerlingen, ouders, studenten, pers en vertegenwoordigers van de Rode Kruis Studentendesk en Wageningen45 is de reizende tentoonstelling 'Kind onder Vuur' geopend. Burgemeester Geert van Rumund heeft het opdrachtenboek van de tentoonstelling van Marleen Lubberdink van Rode Kruis Studentendesk in ontvangst genomen. De burgemeester van de Stad der Bevrijding heeft twee leerlingen van 'het Palet' een paar vragen gesteld en heeft kort de aanwezigen toegesproken. Daarna spreekt de vicevoorzitter van Wageningen45 de aanwezigen enkel woorden over het belang van vrede en vrijheid.

WAGENINGEN - In het kerkelijk centrum Vredehorst in Wageningen zijn de leerlingen van 'het Palet' uit Kesteren vervolgens met behulp van een opdrachtenboek aan de slag gegaan. Bezoekers van deze tentoonstelling maken kennis met kinderen die opgroeien in oorlogsgebied.

Burgemeester neemt opdrachtenboek in ontvangst

Kind onder Vuur laat leerlingen vanaf groep 7 van het primair onderwijs kennis maken met Farah, Vian, Angie en Otim. Zij zijn heel gewone kinderen, net zoals jij en ik die wel kennen. Totdat ze ineens te maken krijgen met oorlog. En de gevolgen daarvan… Zo stapt Vian op weg naar school op een landmijn en moet ze opnieuw leren lopen met een kunstbeen. Kun jij je voorstellen hoe dat voor jou zou zijn? Aan de hand van opdrachten kunnen leerlingen ervaren hoe het is om op te groeien in conflictgebieden. Of gebieden waar conflicten zijn geweest. Ook leren ze dat er ook in een oorlog regels gelden.

De doelstelling van deze tentoonstelling is vooral het creëren van meer begrip voor leeftijdsgenootjes die in een oorlogssituatie opgroeien. En het besef dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Verschillende basisscholen uit Wageningen en omstreken komen de tentoonstelling met de groepen 7 en/of 8 bezoeken waaronder de Kardinaal Alfrinkschool, OBS de Tarthorst, OBS de Wereld en de H.J. Piekschool. Op woensdagmiddag 19 juni is iedereen welkom om de tentoonstelling te bekijken en te ervaren. Inloopmomenten zijn om 13.00, 14.00 en 15.00 uur in het kerkelijk centrum Vredehorst, Tarthorst 1, Wageningen. De toegang is gratis. De tentoonstelling Kind onder Vuur in Wageningen is een samenwerking tussen Wageningen45 en Rode Kruis Studentendesk Wageningen.

Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op: www.kindondervuur.nl.

Meer berichten