Inclusieweek 2021 vraagt aandacht voor buitensluiting door psychische kwetsbaarheden

9 september 2021 om 12:45 Lokaal Deel je nieuws

Stichting Socialrun organiseert van maandag 13 tot en met zondag 19 september de tweede Inclusieweek. De Inclusieweek is opgericht om aandacht te vragen voor de positie van mensen met psychische kwetsbaarheden in de maatschappij. Tijdens deze week is iedereen welkom om met een eigen initiatief aandacht te vragen voor buitensluiting, zodat er meer bewustzijn ontstaat en inclusie wordt vergroot. De Inclusieweek wordt afgesloten met de jaarlijkse Socialrun, een non-stop estafetterun van 555 km door Nederland die binnen 48 uur moet worden voltooid.

Nog altijd voelen te veel mensen zich buitengesloten. De aandacht komt dan te liggen op dingen die niet lukken waardoor de mogelijkheden die wel kunnen ongezien blijven. Tijdens de Inclusieweek organiseren mensen met én zonder kwetsbaarheid diverse activiteiten die in deze week zullen plaatsvinden. Alle initiatieven die bijdragen aan de letterlijke en figuurlijke beweging rondom inclusie zijn welkom. Of je nu wandelt, taarten bakt of meedoet met een team aan de Socialrun, voor alle activiteiten geldt #meedoeniswinnen.

Kom in beweging

Frank Bonekamp, initiatiefnemer van de Socialrun en de Inclusieweek: “De coronaperiode is zeker ook voor mensen met psychische kwetsbaarheden zwaar geweest. Volgens gegevens van het CBS lijkt er zelfs een toename te zijn van mensen die last hebben van kwetsbaarheden. Eenzaamheid, burn-out en depressie zijn daar de bekendste van. De impact van psychische kwetsbaarheid is groot en veel mensen ervaren als gevolg daarvan een vorm van buitensluiting. Wij geloven dat iedereen, ongeacht zijn kwetsbaarheid of handicap, een talent heeft om een bijdrage te leveren aan een inclusieve maatschappij. Om inclusie te vergroten moeten we met z’n allen letterlijk en figuurlijk in beweging komen.”

Initiatief aanmelden

Initiatieven voor de Inclusieweek kunnen worden aangemeld via: https://www.socialrun.nl/socialrun-2021/inclusieweek-2021.

Tijdens de Socialrun Inclusieweek kun je via www.Socialrun.tv  kijken naar onder andere interviews, inclusiegasten, workshops, live uitzendingen en documentaires.

advertentie
advertentie