Kathy hangt Seppe de kinderburgemeesterketen om.
Kathy hangt Seppe de kinderburgemeesterketen om. Gemeente Wageningen

Seppe is kinderburgemeester

15 september 2021 om 19:40 Overig

Seppe en Kathy zijn een prima duo

WAGENINGEN Seppe Meijer zu Schlochtern is de tweede kinderburgemeester van Wageningen. HIj is de opvolger van Mats van Leersum Kathy Meijer is de eerste kinderlocoburgemeester van de stad. Het tweetal werd vorige week in de raadzaal van het stadhuis geïnstalleerd door de ‘echte’ burgemeester Floor Vermeulen. Zij mochten bij elkaar de speciale keten omhangen.

Kees Stap

Samen gaan ze het komende jaar in gesprek met kinderen in Wageningen over hun vragen en wensen voor de stad. Seppe en Kathy zijn hiermee de stem van alle kinderen in Wageningen. Die stem geven ze vervolgens door aan de burgemeester, de wethouders en de gemeenteraad. Ook gaan ze met de ‘echte’ burgemeester mee bij een aantal officiële gelegenheden.

Het tweetal heeft er veel zin om aan de slag te gaan. “Ik vind het een hele eer om kinderburgemeester te zijn”, aldus Seppe. “Ik wil graag de stad leuker maken voor kinderen. Het zou goed zijn als er een kinderraad komt waar kinderen van alle basisscholen in zitten. Er moet meer gebeuren om het klimaat te beschermen en ik wil graag kinderen blijer maken door hun wensen te vervullen. Zelf heb ik ook een wens. Ik wil graag een muziekfestival organiseren voor en door Wageningse kinderen.” Ook Kathy vindt het klimaat en de natuur belangrijk. “Er zou bij elke school een moestuin of een schooltuin moeten komen. Of als dat niet lukt, heel veel planten in de klas. Want alle beetjes helpen.”

Burgemeester Vermeulen hoorde de wensen van Seppe en Kathy met plezier aan. “In Wageningen gebruiken we de slogan ‘Samen maken we het verschil’. Dat gaat zeker op voor jullie. Elk op je eigen manier maken jullie het verschil om onze stad net wat mooier en beter te maken. Als kinderburgemeester kun je dat verschil nog net wat beter maken. En als duo doen jullie dat nog veel sterker. Hoewel je het vroeger op de rekenles vast anders hebt geleerd, kunnen we zeggen dat 1 plus 1 in jullie geval minstens 3 is.” Vermeulen vindt namelijk dat Seppe en Kathy elkaar goed aanvullen. “Toen jullie solliciteerden naar deze functie kenden jullie elkaar niet. Maar op de selectiedag waren jullie al snel een duo. Een jongen en een meisje. De een wat bedachtzamer, de ander een spontane flapuit. De een in groep 8 van de G.J. van den Brinkschool, de ander in groep 7 van de Margrietschool. De een maakt graag muziek, de ander danst het liefst. Maar ook met een gezamenlijke drive; er moet meer gedaan worden aan het beschermen van de natuur en van de dieren.”

Seppe en Kathy roepen alle kinderen in Wageningen op, om als ze goede ideeën hebben over wat er anders en beter kan, dit aan hen door te geven. Dat kan via het speciale e-mailadres kinderburgemeester@wageningen.nl.

advertentie
advertentie