Vera van Zanten bij het verspringen.
Vera van Zanten bij het verspringen. Carlos Agudelo

Clubrecord-regen bij AV Pallas ‘67

20 september 2021 om 10:01 Overig

WAGENINGEN - Op 18 september 2021 hebben 25 pupillen van AV Pallas ‘67 een teamwedstrijd gedaan in Deventer. Naast gezelligheid, waren er zeer mooie resultaten, veel persoonlijke- en clubrecords. Eén van de oudere teams werd 3e in het totaalklassement van alle teams.

De nieuwe Britse aanwinst Phoebe Langlands (11, meisje pupil A) liep in Deventer een nieuw clubrecord op de zes-minutenloop. Ze liep in die 6 minuten 1625 m. Daarmee verpulverde ze het vorige clubrecord.

Ook andere Palleten haalden mooie resultaten voor Pallas. Eryn Bos (11, meisje pupil A) sprong een clubrecord met verspringen. Zij passeerde de magische grens van 4 meter en haalde zelfs nog 10 cm daarbij. Daarbij bleef ze net Lars Kleinrensink en Tys Gilissen (11, jongens pupil A) voor die evenaring van het clubrecord van de jongens sprongen: 4 meter. Eryn was ook op weg naar een zeer goed puntenaantal. Helaas zwikte ze haar enkel bij de 60 m sprint en kon ze niet meer de zes minuten rennen.

Tys was, naast de evenaring van het clubrecord, ook verder lekker op dreef en haalde de meeste punten binnen van alle Palleten. Daarmee was hij ook de op een na beste meerkamper van de wedstrijd bij de oudere leeftijdsklasse.

Vera van Zanten (8, meisje pupil C) was op deze wedstrijd de beste meerkamper van de jongere leeftijdsgroep. Vera behaalde ook een evenaring van een clubrecord op verspringen, ze sprong 2,80 m. En ze verbeterde het clubrecord bij medicinbalstoten met 10 cm naar 5,70 cm.

Bij de meisjes minipupillen evenaarden Lowies Vaessen (6) en Sophie Apon (7) het clubrecord hoogspringen met hun sprongen van 0,75 cm. Mooie resultaten!

advertentie
advertentie