Honingraat structuur in de Bijentuin
Honingraat structuur in de Bijentuin Jort Jongsma

Zonder Bijen geen leven...

22 september 2021 om 09:30 Sport Deel je nieuws

Op een onopvallende locatie ergens tussen Wageningen en Bennekom ligt een grote, weelderig ingerichte bloementuin waar Bijen naar hartenlust de bloemen bestuiven op hun jacht naar nectar.

Naast het Bijenhuis aan de grintweg 273, een walhalla voor iedere Imker, houdt André Koudstaal met veel passie de bloembedden vrij van opschietende boomzaden en andere niet gewenste begroeiing om het de nuttige diertjes zoveel mogelijk naar de zin te maken.

De vredige zoemers huizen in de vele Bijenkasten die keurig gerangschikt onder een afdak staan of op een mooie plek midden in de tuin.

Zodra je omringd wordt door alle kleuren en geuren en even tijd vindt om op een van de bankjes te gaan zitten ervaar je de rust die deze oase je brengt. 

Er valt ook iets op: de paden door deze tuin zijn in een patroon gelegd en zodra je vanaf een grotere hoogte neerkijkt ontdek je een honingraat patroon! Hoe toepasselijk.

Als je dan aan ‘de tuinman’ iets vraagt over de bijen of over andere wetenswaardigheden dan word je op een ongekend vriendelijke en enthousiaste manier te woord gestaan zodat je erg graag de opbrengst van de verschillende bloemenvelden wilt proeven. 

Binnen in het Bijenhuis staat namelijk niet alleen een enorme verzameling Bijenkasten, Honingraten en wat al niet meer maar ook een zeer ruim assortiment van allerlei verschillende Honingsoorten. Word je dit allemaal een beetje te zoet dan is er tot ieders verrassing ook nog een landwinkel met heerlijke soorten kazen, noten en zelfs bier bereid met honing.

Kortom een plekje dat slechts door een enkeling die gericht gaat zoeken wordt ontdekt en dat het liefst voor zich zelf houdt.

Mocht je nu ook verliefd raken op de mooie bijentuin van het Bijenhuis en je hebt groene vingers of wilt deze krijgen aarzel dan niet om je aan te melden als vrijwilliger want jij wilt toch ook dat het Bijenvolk in takt blijft?

Ben je nieuwsgierig geworden en alleen van plan om een keertje te komen kijken? Van Harte Welkom!

advertentie
advertentie