Moe maar voldaan komen de deelnemers aan de Jan Janssen Classic over de finish bij sporthal De Bongerd. (foto: Kees Stap)
Moe maar voldaan komen de deelnemers aan de Jan Janssen Classic over de finish bij sporthal De Bongerd. (foto: Kees Stap) (Foto: )

Jan Janssen Classic verdient meer fietsers

Door Kees Stap

Prachtige routes, een uitstekende organisatie en het mooiste fietsweer dat je je maar kunt wensen. De 34e editie van de Jan Janssen Classic beloofde op voorhand een succes te worden. Onbegrijpelijk was het daarom dat in vergelijking met vorig jaar 600 fietsers minder de weg naar de start bij sporthal De Bongerd wisten te vinden.

WAGENINGEN - "We hebben vandaag iets meer dan 3400 deelnemers, vorig jaar zaten we boven de 4000", aldus Arnold Winkel, voorzitter van de organiserende TCW'79. "We snappen zelf ook niet goed waar dat aan ligt. Gelukkig krijgen we wel voor complimenten van de mensen die zojuist gefinisht zijn. En op het terras is het ook gezellig."

Degenen die niet gekomen zijn, hadden ongelijk. Want TCW'79 verdient wederom een hele grote pluim voor de uitstekende organisatie. Deelnemers kunnen parkeren op de campus en binnen enkele minuten heb je je startnummer en kun je op weg. De racefietsers kunnen kiezen uit routes van 70, 110, 125, 150, 175 en 200 km. De mountainbikers kunnen tussen 60 en 100 km. Onderweg staat de route duidelijk uitgepijld, zodat fout rijden vrijwel onmogelijk is. Op gevaarlijke punten staan verkeersregelaars, zodat oversteken een stuk veiliger wordt. Ook de verzorging van de fietsers is prima geregeld. Op twee punten in het parcours worden vrijwel onbeperkt broodjes, bananen, koeken en sportdrank uitgedeeld, zodat je niet bang hoeft te zijn voor de befaamde hongerklop.

Wie uiteraard wel van de partij was, was de naamgever van de tocht, Jan Janssen, de Tourwinnaar van 1968. Eerder die week leek hij niet mee te kunnen rijden, maar toch lukte het hem weer om de 70 kilometer te voltooien. Dat deed hij in bijzonder gezelschap, zijn 15-jarige kleindochter Femke.

Meer berichten