Mooi Binnenveld, Gemeente Veenendaal, Provincie Gelderland, Staatsbosbeheer, Waterschap Vallei en Veluwe, Coöperatie Binnenveldse Hooilanden, Gemeente Wageningen en Gemeente Ede.
Mooi Binnenveld, Gemeente Veenendaal, Provincie Gelderland, Staatsbosbeheer, Waterschap Vallei en Veluwe, Coöperatie Binnenveldse Hooilanden, Gemeente Wageningen en Gemeente Ede. Willem Heemskerk

Grote belanstelling voor overdracht Binneveldse Hooilanden

26 september 2021 om 21:49 Lokaal Deel je nieuws

Bijna 200 mensen waren op 25 september getuige van de officiële overdracht door Provincie en Waterschap van het natuurgebied De Binnenveldse Hooilanden aan de beheerders Mooi Binnenveld, Coöperatie Binnenveldse Hooilanden en Staatsbosbeheer. 

Op boerderij De Hooilanden vond een korte ceremonie plaats. Provincie Gelderland (Marius Block) en Waterschap Vallei en Veluwe (Henk Veldhuizen) alsmede Gemeente Wageningen (Wethouder Maud Hulshoff) en Ede (Wethouder Jan Pieter van der Schans) vormden samen met eigenaar/beheerders Vereniging/Stichting Mooi Binnenveld (MB, Kees de Ruijter), Coöperatie Binnenveldse Hooilanden (CBH, Reijer Jochemsen), en Staatsbosbeheer (SBB, Rianne Roeters) de belangrijkste actoren in de realisatie van het natuurgebied. Ook in de Provincie Utrecht werkt men verder natuurontwikkeling, reden waarom ook Veenendaal (Wethouder Engbert Stroobosscher) en Rhenen aanwezig waren, alsmede Staatsbosbeheer Utrecht.

Wim Huijser faciliteerde de officiële overdracht hetgeen werd gesymboliseerd door het leggen van een puzzel van acht stukken waarin de genoemden samenwerkten. Kees de Ruijter sprak namens beheerders zijn dank uit naar initiatiefnemer Provincie Gelderland en uitvoerder Waterschap Vallei en Veluwe middels de overhandiging van een certificaten van waardering.

De toegestroomde geïnteresseerden konden genieten van de informatiemarkt met de drie beheerders, maar ook KNNV, IVN, De Nieuwe Veluwe, Melktap de Groene Grens, De Nieuwe Nu en De Nieuwe Veluwe/Uitgeverij Blauwdruk. Hey geheel was te gast op boerderij De Hooilanden van Lodewijk Pol en Floor de Kanter net als Melktap de Groene Grens lid van Coöperatie Binnenveldse Hooilanden.

De hierop volgende excursies naar het MB/CBH-gedeelte (wandelpad langs de Veeneiken) en SBB-gedeelte (Uitkijktoren en pad over De Eemwal). Transport daar naartoe werd gefaciliteerd door de Coöperatie per tractor (7 groepen mensen) en per fiets (3 groepen). Alles begeleid door gidsen van de drie beheerders. Bijzonder was ook het gezamenlijke gidsen van MB en CBH, illustratief voor de goede verstandhouding.

Het was een zeer geslaagde dag met veel enthousiasme en uitstekende samenwerking tussen alle partijen. Dit samenwerkingsmodel belooft veel voor de toekomst, ook voor de Utrechtse kant van het Binnenveld.

Excursie  met gidsen van Mooi Binnenveld en Coöperatie Binnenveldse Hooilanden
advertentie
advertentie