Stadsdichter Ellen van der Kolk geeft een workshop
Stadsdichter Ellen van der Kolk geeft een workshop Dorien Roggekamp

ZinZin Verhalenwedstrijd: word zelf een verhalenmaker

2 oktober 2021 om 11:39 Lokaal Deel je nieuws

Cultureel centrum ZinZin zoekt jonge inwoners uit Wageningen en omstreken om samen een verhalenmagazine te maken. Iedereen tussen de 8 en 14 jaar kan meedoen en maakt zo kans op plaats in het magazine en een van de hoofdprijzen.

Vandaag, 6 oktober, begint de Kinderboekenweek, die duurt tot 17 oktober. Geen week, maar elf dagen om extra veel boeken te lezen en te beluisteren. Het thema van dit jaar is “Worden wat je wil”. Wil je misschien schrijver, tekenaar of fotograaf worden? Dan hoef je niet te wachten tot je later groot bent. Je kunt meteen beginnen!

Verhalen zijn er in allerlei soorten, smaken en vormen. Sprookjes, thrillers, dagboeken, strips en natuurlijk gedichten. Maar ook zonder woorden kun je een verhaal vertellen, bijvoorbeeld met een foto of een tekening. Alle verhalen die op papier passen, kunnen in het magazine.

De ZinZin Verhalenwedstrijd is begonnen tijdens de Wageningse Cultuurzomer en wordt nu verlengd. Deelnemers krijgen de hele Kinderboekenweek en de herfstvakantie de tijd om een of meer verhalen te maken. Bovendien organiseert ZinZin in deze periode een aantal extra workshops. Op zinzinwageningen.nl staat alle informatie over het magazine, de workshops en de wedstrijd. Of mail naar info@zinzinwageningen.nl.

advertentie
advertentie