Scrimmage voor het doel van ONA'53. De ploeg verloor met 4-0 van VV Veenendaal.
Scrimmage voor het doel van ONA'53. De ploeg verloor met 4-0 van VV Veenendaal. Foto: Gerard Vos

Pijnlijk verlies voor ONA’53 en SKV

3 oktober 2021 om 22:23 Overig

Geen scheidsrechter bij GVC-Kesteren

WAGENINGEN Het tweede competitieweekend is voor de meeste Wageningse voetbalclubs niet onder een gunstig gesternte gespeeld. Alleen WVV Wageningen kon een punt bijschrijven. Vooral bij ONA ’53 en SKV waren de druiven zuur. Beide ploegen leden in eigen huis verrassende en daarmee niet minder pijnlijke nederlagen. Ook bij GVC was men in mineur. Daar wachtten de studentenformatie en tegenstander Kesteren vergeefs op een scheidsrechter. Ook een vervanger kon niet meer worden geregeld. WAVV had een vrij weekend.

Dick Martens

SKV moest op Sportpark De Zoom haar meerdere erkennen in het bezoekende Zwart Wit ’63. De ploeg van trainer Jan Gaasbeek verloor met 2-0. ,,Ik kan de conclusie die ik vorige week, na het verlies tegen Stroe, wel herhalen. Een zuur begin van de competitie”, sombert de verliezend trainer. ,,Natuurlijk staan er nog voldoende wedstrijden op het programma om ons te revancheren, maar dat wij na twee wedstrijden nog puntloos zouden zijn had ik ook niet gedacht. Maar ik had er ook niet op gerekend, dat wij tegen Zwart Wit, maar liefst zeven spelers zouden missen. Vakantie, blessures en op de wedstrijddag nog een telefoontje van een speler krijgen, dat hij plotseling op zijn werk nodig was, waren de redenen. We hebben weliswaar een brede selectie, maar zoveel afwezigen is toch wel wat veel van het goede.” Toch kreeg de thuisclub zeker voor rust nog wel degelijk mogelijkheden. ,,Ja, dat klopt”, bevestigd Gaasbeek. ,,In die fase hebben we het ook laten liggen. ,,Na rust maakte Zwart Wit, dat een lepe ploeg is, optimaal gebruik van de kansen die ze kregen. Toch heb ik minder moeite met deze nederlaag, dan met die van vorige week. Nu hebben we wel alles gegeven, wat binnen onze mogelijkheden lag. Dat was vorige week absoluut niet het geval.”

Ook ONA’53-trainer Martin Mol ging met een zuur gezicht naar huis. Hij zag zijn ploeg tegen VV Veenendaal fors, met 4-0, onderuitgaan. Op Sportpark Van Ketwich Verschuur stond het bij rust al 0-3. ,,De uitslag doet vermoeden, dat wij kansloos waren”, legt Mol uit. ,,Maar dat waren we zeker niet. Wij doen onszelf door persoonlijke fouten de das om. We hebben een goed voetballende en jeugdige ploeg, die nu kennis maakt met het feit, dat in de 3e Klasse andere wetten gelden. Daar worden dergelijke fouten keihard afgestraft. Voor ons ‘een wake up call’. Zaak is nu om van deze fouten te leren, want wij komen, naast Veenendaal, nog wel een paar ploegen tegen die ook de ambitie hebben om hogerop te willen gaan.” WVV Wageningen hield aan het duel met Uchta een punt over. Op Sportpark De Zoom werd het 1-1. ,,Puntje gepakt”, aldus trainer Marcel Nijhuis. ,,En dat was zeker op basis van onze tweede helft ook zeker verdiend. Voor rust kwam in een fase dat wij de kansen kregen Uchta op 0-1. Gelukkig konden we dat na rust, door een doelpunt van Joeri Marcus, weer rechttrekken. Dan hoop je dat je ook de winst nog kunt forceren, maar dat lukte helaas niet meer. Toch moet ik mijn ploeg een compliment geven en gaan wij volgende week met vertrouwen naar Ede/Victoria.”

advertentie
advertentie