cross of nails
cross of nails onbekend

cross of nails naar wageningen

8 oktober 2021 om 15:44 Lokaal Deel je nieuws

Op zondag 17 oktober zal in een feestelijke viering om 14.00u in de Johannes de Doperkerk (Bergstraat 17) in Wageningen het “Cross of Nails” vanuit Coventry UK worden overgebracht naar Wageningen. Het Cross of Nails wordt uitgereikt door dean John Witcombe van de kathedraal van Coventry.

In Wageningen wordt in de Johannes de Doperkerk sinds mei 2014 onafgebroken iedere vrijdag om 12.00u het “Coventry gebed voor Vrede en Verzoening” gebeden. Het Coventry gebed is ontstaan in Coventry na het bombardement van de stad in november 1941 door de Duitsers. In de resten van de verwoeste kathedraal van Coventry werden door de provoost van de kathedraal spijkers gevonden in de vorm  van een kruis: het Cross of Nails.

Na de oorlog is vanuit Coventry een wereldwijde vredesbeweging ontstaan waarin het gebed voor Vrede en Verzoening centraal staat. Inmiddels wordt het Coventry gebed wekelijks op vrijdag in meer dan 200 plaatsen gebeden, waaronder een zestiental in ons land. Dat we nu in Wageningen het Cross of Nails mogen ontvangen kan gezien worden als een hoogtepunt voor ons wekelijks gebed.

advertentie
advertentie