Onder begeleiding van IVN Het Groene Wiel leren de kinderen over het belang van de uiterwaarden, de effecten van klimaatverandering en de invloed van de mens en dieren op natuurontwikkeling.
Onder begeleiding van IVN Het Groene Wiel leren de kinderen over het belang van de uiterwaarden, de effecten van klimaatverandering en de invloed van de mens en dieren op natuurontwikkeling. (Foto: )

Natuurles in natuurgebied de Blauwe Kamer

Leerlingen van groep 6/7/8 in Wageningen ontdekken in juni en juli de natuur in de Blauwe Kamer. Onder begeleiding van IVN Het Groene Wiel leren de kinderen over het belang van de uiterwaarden, de effecten van klimaatverandering en de invloed van de mens en dieren op natuurontwikkeling. Daarnaast is het natuurlijk genieten van de prachtige natuur.

WAGENINGEN - Naast het natuuronderzoek in de Blauwe Kamer, leren de leerlingen tijdens de fietsexcursie en de voorbereiding op school over de rivier, de haven en de geschiedenis van Wageningen aan de rivier. Ook gaan de leerlingen met de veerpont van Opheusden de Rijn over. Vanaf de overkant van de rivier maken ze houtskooltekeningen van het uitzicht zoals vele kunstenaars van 'De Haagsche School' dat 100 jaar geleden al deden.

Het Uiterwaardenproject wordt verzorgd door Het Groene Wiel. De lesdag vormt een onderdeel van het jaarprogramma natuur- en milieueducatie van Het Groene Wiel. Jaarlijks kunnen scholen kiezen uit een gevarieerd aanbod van lessen, lesmaterialen en excursies op het gebied van natuur en milieu.

Het Groene Wiel is een onderdeel van de landelijke stichting 'IVN'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden