Afgelopen zaterdag vierden de leden van Sonante in Ons Huis het 35 jarig bestaan. Met eten, drinken en gezelligheid aan de tafels, foto's van vroeger, een pubquiz en muziekoptredens door (groepjes) leden.
Afgelopen zaterdag vierden de leden van Sonante in Ons Huis het 35 jarig bestaan. Met eten, drinken en gezelligheid aan de tafels, foto's van vroeger, een pubquiz en muziekoptredens door (groepjes) leden. (Foto: )

Sonante al 35 jaar gezellig en gedreven orkest

Symfonieorkest Sonante viert het 35 jarig bestaan met concerten en een feest. Plezier en resultaat gaan hand in hand.

"Ja, we hebben ambitie. Als amateurs zitten we boven het gemiddelde," vertelt secretaris Nynke Schulp, "Maar het gaat ook om plezier. Dus lekker muziek maken, maar ook steeds beter worden." Spelers komen uit de hele regio.

Elly Monster, violiste van het eerste uur: "Iedereen studeert thuis de partij in. De violen oefenen daarnaast wel samen om als één geheel te klinken."

Nieuwe leden zijn welkom. Er is plaats voor (alt)violisten, cellisten, een contrabassist en koperblazers. "Je hoeft bij ons niet voor te spelen. Je kunt gewoon enkele weken met de repetitie meedoen. Daarna besluiten we samen of het orkest iets voor je is of niet."

Na de zomer staat Tsjaikovski op het programma. Begin december is er het kinderconcert. Dat is een traditie. Zo worden kinderen betrokken bij klassieke muziek. Ze zaten al eens op kussentjes tussen de orkestleden of stonden op een rij voor het orkest met allemaal een dirigeerstokje. Tegenwoordig is het kinderconcert een gezamenlijke optreden met dansschool MGDance. Dit jaar speelt en danst men delen uit het Zwanenmeer.

sonante.wordpress.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden