Start sponsorloop.
Start sponsorloop. (Foto: Angelique Korthouwer)

Sponsorloop voor Energy4all

Woensdag 3 juli hebben alle leerlingen van de G.J. van den Brinkschool zich ingezet voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Het idee om een sponsorloop te organiseren kwam van Pelle, een leerling van de Brinkschool die zelf deze energiestofwisselingsziekte heeft. Met de sponsorloop hebben de leerlingen er voor gezorgd dat een medicijn voor deze kinderen weer een stapje dichterbij komt.

WAGENINGEN - Pelle zit in de leerlingenraad en heeft samen met de andere leerlingen uit de leerlingenraad, (Stijn, Iris, Isa, Nico en Mila) de hele sponsorloop georganiseerd! Dat is knap, want er kwam heel wat bij kijken. Zelfs aan een EHBO post hebben de kinderen gedacht! De kleuters uit de groepen 1 en 2 mochten rondjes lopen op het grote plein en de leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 liepen rondjes op een grasveld vlakbij de school. De leerlingenraad stempelde ieder gelopen rondje, en liep zelf ook.

De leerlingen liepen voor de stichting Energy4All. Deze stichting ondersteunt het onderzoek naar een medicijn voor energiestofwisselingsziekte. Jaarlijks worden er zo’n 100-150 kinderen geboren met deze ziekte. 50% van de kinderen overlijdt al voor het 10e levensjaar en 70% wordt nooit volwassen. De kinderen zijn letterlijk DOODMOE! Gewoon naar school gaan, naar een kinderfeestje, een boterham eten of je zwemdiploma halen zijn voor deze kinderen al te vermoeiend. De energiefabriekjes (mitochondriën) in de cellen werken bij deze kinderen niet goed, waardoor zij als het ware leven op een halfvolle batterij, die heel snel leeg loopt en er heel lang over doet om weer op te laden. Totdat de batterij het echt niet meer doet….

Voor deze progressieve stofwisselingsziekte is nog geen medicijn, maar er wordt aan gewerkt. Stichting Energy4All ondersteunt rechtstreeks en het onderzoek naar dit medicijn, dat wordt uitgevoerd door Prof. Dr. Jan Smeitink van het Radboud UMC in Nijmegen.

De opbrengst van de sponsorloop wordt binnenkort bekend gemaakt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden