Het eerste crowdfunding-event is het concert ‘Vol op het orgel, klinkt als een klok’.
Het eerste crowdfunding-event is het concert ‘Vol op het orgel, klinkt als een klok’. Ger Vos

Dubbelspel orgel en carillon in Grote Kerk

14 oktober 2021 om 19:31 Overig

WAGENINGEN Sinds de zomer van 2020 is de Grote Kerk op de Markt in Wageningen in gebruik als bijzondere locatie voor concerten en evenementen. Deze nieuwe veelzijdige locatie wordt ervaren als een fantastische aanvulling voor Wageningen en als een bijzonder podium. Hiervoor is veel gedaan, waaronder de aanschaf van 245 nieuwe comfortabele stoelen. Het laatste stukje financiering voor deze stoelen moest nog via sponsoring bij elkaar verzameld worden. Nu er gelukkig weer meer mogelijk is, organiseert de Stichting Grote Kerk Wageningen een vijftal verschillende evenementen waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan de afbetaling van de stoelen.

Het eerste crowdfunding-event op donderdag 14 oktober om 20.00 uur is het concert ‘Vol op het orgel, klinkt als een klok’, een ‘dubbelspel’ tussen orgel en carillon door Gonny van der Maten (organist) en Boudewijn Zwart (beiaardier). Gonny van der Maten is haar hele leven al geboeid door het orgel, de menselijke stem en combinaties daarvan. Beroepsmatig heeft dat geresulteerd in activiteiten als concertorganist, cantor-organist, dirigent en docent. Boudewijn Zwart studeerde hoofdvak piano bij Willem Brons aan het Sweelinck-conservatorium in Amsterdam en beiaard bij Leen ’t Hart aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Hij is de stadsbeiaardier van Wageningen. Met zijn eigen ontworpen mobiele ‘Concert Carillon’ reist hij door heel Europa en doet hij nu Wageningen aan.

Na afloop is er de mogelijkheid voor het publiek voor een drankje en de mogelijkheid van het bezoeken van het Flentrop orgel en het mobiele carillon. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn online te koop via www.grotekerkwageningen.nl/agenda.

advertentie
advertentie