Burgemeester Vermeulen prees Bart van Aller voor al zijn werk dat hij belangeloos voor de stad verricht.
Burgemeester Vermeulen prees Bart van Aller voor al zijn werk dat hij belangeloos voor de stad verricht.

Erezilver voor Van Aller

12 oktober 2021 om 12:23 Overig

De verborgen parels van de stad 

WAGENINGEN Bart van Aller ontving vrijdag het Wageningse Erezilver uit handen van burgemeester Floor Vermeulen. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn inspanningen om het cultureel erfgoed en de historie in de stad te behouden, te herstellen en te versterken.

Eerder die middag maakte Van Aller samen met de burgemeester een wandeling door de binnenstad. Daarbij liet hij de zichtbare en verborgen parels van de stad zien. Met zijn kenmerkende bevlogenheid wist hij bij elke parel een uitgebreid verhaal te vertellen over hoe het ooit was en hoe het in de toekomst weer kan worden. Na afloop van de wandeling verraste de burgemeester hem in het stadhuis waar een zaal vol bekenden op hem wachtte.

HERSTEL HISTORISCHE OBJECTEN Burgemeester Vermeulen prees Bart voor al zijn werk dat hij belangeloos voor de stad verricht. “In de loop der jaren heeft hij daadwerkelijk veel projecten in onze stad weten te realiseren. Hij maakt anderen enthousiast en weet soms fondsen te vinden om het te financieren. Een kleine, onvolledige greep uit een veel grotere reeks: Het herstel van winkelgevels in oude luister, bijvoorbeeld de Blokker. Het herstel van muurreclames op de hoek Molenstraat/Hoogstraat en in de Bevrijdingsstraat.
Behoud van de oude karakteristieke buitenklok van de oude Ambachtsschool.

Het realiseren van het Monument Sahara 1944. En uiteraard het uithangbord bij Café ‘t Centrum, dat het afscheidscadeau aan mijn voorganger Geert van Rumund was. Vaak zorgt Bart ook nog voor publicaties in de lokale krant, zodat heel Wageningen het belang van deze projecten leert kennen.”

Veel Wageningers kennen Bart van Aller als een gedreven man. Volgens burgemeester Vermeulen is vasthoudendheid dan ook een van zijn belangrijkste eigenschappen: “Leeuwen en beren op de weg? Voor Bart vaak een reden om extra energie in de strijd te gooien en dingen ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. De door hem gerealiseerde projecten dragen niet alleen sterk bij aan het behoud van het Wagenings erfgoed. Ook weet hij energie los te maken om erfgoed te gebruiken als inspiratiebron voor nieuwe en toekomstige ontwikkelingen. Geen wonder dat Bart een van de drijvende krachten achter het Netwerk Erfgoed Wageningen en de bijbehorende Vestingvisie is.


Een Wageningen Xperience als onderdeel van het Vrijheidskwartier? Bart is daar uiteraard een belangrijke trekker van. Een stad moet je samen maken tot een fijne plek omte zijn. Daar helpt Bart op cultuurhistorisch vlak en wat betreft bewustwording zeker aan mee.”


Voor al die inspanningen is het Wagenings Erezilver voor Van Aller volgens Vermeulen dan ook meer dan verdiend.

advertentie
advertentie