Extra geld voor gemeente

19 oktober 2021 om 11:52 Overig


In de zogenaamde septembercirculaire laat het Rijk weten hoeveel geld de gemeenten de komende jaren uit Den Haag kunnen verwachten. Voor Wageningen levert dat de komend jaar ruim 8 ton extra op, ook de jaren daarna zijn positief.
Het extra geld uit Den Haag is een compensatie voor de gemeentelijke uitgaven rond corona, voor de jeugdzorg en voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Maar Wageningen gaat het geld daar volgens Hulshof niet aan uitgeven. “We hebben juist de afgelopen jaren bezuinigd op andere zaken, om vooral de jeugdzorg overeind te kunnen houden. Nu kunnen we juist die voorgenomen bezuinigingen terugdraaien.” Hulshof noemt bijvoorbeeld de zwemles voor minima, het Groene Wiel, het groenonderhoud in de stad, het cultuuractieplan, een welkomstpakket voor nieuwe inwoners en onderhoud of vervanging van scholen.

WAGENINGEN Nadat enkele weken geleden bij het presenteren van de gemeentelijke begroting voor de jaren 2022-2025 al bekend werd gemaakt dat Wageningen uit de rode cijfers komt, heeft wethouder financiën Maud Hulshof nu nog meer goed nieuws te melden.

Toch gaat volgens Hulshof de vlag nog niet volledig uit. “We hebben nog te maken met een demissionair kabinet. In de formatie voor het volgende kabinet moet een aantal zaken wel structureel geregeld gaan worden. Maar voor nu ben ik blij dat onze begroting in balans is, we een gedegen reserve hebben en er met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar geld is om zaken uit te voeren.”

advertentie
advertentie