Open Deur Mis – Iedereen welkom

23 oktober 2021 om 11:45 Lokaal Deel je nieuws

Op 7 november is er voor de tweede keer een Open Deur Mis in de Johannes de Doperkerk aan de Bergstraat 17 in Wageningen. Hier is iedereen welkom, bekend of niet bekend met kerkvieringen.

Zondag 10 oktober was het zover: de eerste Open Deur Mis. Een nieuw initiatief van de Z. Titus Brandsma parochie, de katholieke kerk hier in de regio. De kerk zat voor het eerst sinds anderhalf jaar weer behoorlijk vol. De Open Deur Mis wijkt dan ook iets af van een standaard viering. “Aan de ene kant is het een gewone eucharistieviering, maar toch ook weer niet”, aldus pastoor Henri in zijn welkomstwoord. De viering is wat meer laagdrempelig, zodat nieuwkomers en mensen die niet zo vaak naar de kerk gaan zich toch op hun gemak voelen.

In het liturgieboekje stond dan ook uitleg over de onderdelen van de eucharistie, en ook tijdens de viering werd een en ander toegelicht. Daarnaast zong Jongerenkoor Sint Antonius mooie en toegankelijke liederen.

Na de viering was er volop gelegenheid om gezellig na te praten. Men kon feedback geven over de viering, zowel mondeling als op papier, en dat werd enthousiast gedaan. De viering was positief verrassend geweest voor mensen en met plezier dachten ze na afloop mee om het de volgende keer nog beter te maken.

De volgende Open Deur Missen staan gepland voor op 7 november en 12 december. Om 10 uur in de Johannes de Doperkerk te Wageningen (Bergstraat 17).

Iedereen is van harte welkom!

advertentie
advertentie