Rodebiet oogsten bij Pluktuin Sayuran
Rodebiet oogsten bij Pluktuin Sayuran Jasper Lamaker

Eindejaarsfeest en afscheid Pluktuin Sayuran

24 oktober 2021 om 10:06 Lokaal Deel je nieuws

Zaterdag 30 oktober is de laatste oogstdag van het seizoen bij Pluktuin Sayuran. Het zal ook zijn laatste ooit zijn. Ter gelegenheid hiervan organiseert de pluktuin op deze dag een eindejaarsfeest. Van 11.00-17.00 uur zijn er Indonesische hapjes gemaakt met ingrediënten uit de tuin en de laatste kans om de bijzondere seizoensgroenten te oogsten.

Na 3 jaar bij de pluktuin start eigenaar Chris Chancellor een nieuw tuinderij project op een andere locatie. Pluktuin Sayuran, gelegen op gehuurde grond binnen Pluktuin de Bosrand aan de Wageningse Eng, biedt klanten de kans om hun eigen verse boodschappen te oogsten. Het werkt net als een supermarkt, alleen staan ??je groenten nog in de grond in plaats van in plastic verpakt op een plank.

De pluktuin is aangesloten bij de lokale duurzame producentenvereniging Streekwaar. Chris verbouwt groenten volgens de principes van agro-ecologie, met zorg voor de bodem en het lokale ecosysteem. Gelukkig wordt de grond ook na zijn vertrek verzorgd. Francine Vermeer, huidig ??vrijwilliger bij de Ommuurde Tuin, neemt de percelen over. Op 30 oktober kunnen bezoekers haar ontmoeten en horen over haar plannen voor de tuin.

advertentie
advertentie