WOC-voorzitter Sjirk Bijma praatte de aanwezigen van de haringparty bij over de bijeenkomst van de W12. (foto: Kees Stap)
WOC-voorzitter Sjirk Bijma praatte de aanwezigen van de haringparty bij over de bijeenkomst van de W12. (foto: Kees Stap) (Foto: )

Haringparty Hotel De Wereld en WOC begin van een traditie

In veel steden is het al een traditie. Op initiatief van Hotel De Wereld heeft ook Wageningen nu zijn eigen haringparty. De gasten lieten zich de vis en de bijhorende drankjes goed smaken.

WAGENINGEN - Wiebe de Vries, directeur van Hotel De Wereld, hoopt dat de haringparty het begin wordt van een traditie. "Het is een mooi moment zo vlak voor de zomervakantie om elkaar nog even in een lekkere en gezellige omgeving te ontmoeten. Daarom hebben we deze party georganiseerd in samenwerking met het Wagenings Ondernemers Contact (WOC), Stichting Ondernemersfonds Wageningen, Gemeente Wageningen, Smit Bedrijfshuisvesting, Gulpener Bierbrouwerij, Woudenberg Dranken, Vos Vis, Van Putten Van Apeldoorn Notarissen, Heeren van de Wijn, A-class Verhuur en Memorise Reclamebureau."

Bij een haringparty is het traditie dat er een vaatje haring wordt geveild voor het goede doel. Hotel De Wereld had de Stadsboerderij aan het Spijk uitgekozen als goede doel. Het vaatje haring werd voor 800 euro gekocht door Elsko Sjabbens van Diels Restobar. Omdat er ook nog een verloting was, bedroeg de opbrengst voor de Stadsboerderij meer dan 1.000 euro.

Omdat de haringparty samenviel met het maandelijkse Ondernemerscafé van het WOC, werd besloten tot samenwerking. WOC-voorzitter Sjirk Bijma beklom dan ook het podium voor zijn gebruikelijke toespraak. Hij memoreerde de bijeenkomst van de W12, de twaalf grootste werkgevers van Wageningen, die eind juni gehouden werd. De ondernemers uitten daar hun bezorgdheid over de economische visie van de gemeente Wageningen en de problemen rond de bereikbaarheid van de stad. "De deelnemers aan de bijeenkomst vinden dat de gemeente fragmentarisch omgaat met economische vraagstukken en vragen van Wageningse ondernemers", aldus Bijma. "Bedrijven voelen zich geremd in hun ontwikkelingsmogelijkheden en miskend in hun bijdrage aan de Wageningse economie. Het dossier bereikbaarheid blijft een zorgenpunt voor alle Wageningse bedrijven. Het raakt de bewoners die buiten Wageningen werken evenzeer als de werknemers die dagelijks naar Wageningen komen om te werken." Volgens Bijma is er wel waardering voor de grote inzet van de gemeente op het gebied van verduurzaming en klimaat. "Alle leden van de W12 herkennen zich in de noodzaak op die terreinen een bijdrage te leveren. Sommigen zijn op dit terrein zelfs voorloper binnen hun branche."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden