Afbeelding
Patricia Brouwer

Korfballers Wageningen spelen op valreep gelijk

26 oktober 2021 om 09:17 Korfbal

WAGENiNGEN Zaterdag ontvingen zowel Wageningen 1 als 2 Tempo uit Alphen aan de Rijn. Beide teams, evenals Wageningen, meedraaiend in de top van resp. de Hoofdklasse en de Reserve Overgangsklasse. Wageningen was dus gewaarschuwd en wilden zij mee blijven doen om de bovenste plaatsen dan moest er wel gewonnen worden.

Wageningen 2 voldeed aan die voorwaarde en won met 19-16 en sloot daarmee tevens de 1e helft van het veldseizoen ongeslagen af.

Bij de hoofdmacht was het andere koek. Tempo wilde zich zichtbaar revancheren na de onverwachte nederlaag vorige week tegen De Meervogels. Wageningen daarentegen kwam moeizaam op gang. Wat verder opviel was dat de dames van de tegenpartij het vizier duidelijk op scherp hadden staan en het merendeel van de doelpunten op hun naam konden bijschrijven. Wageningen startte met Steven, Wouter, Saskia en Jiske in de aanval en Tim, Pim, Xanne en Nena in de verdediging. Op de bank Michelle en Jeroen.

De arbiters Voskamp en van der Lucht hadden amper ingefloten of de eerste stip was al een feit, die Tempo feilloos benutte. Het antwoord kwam echter nog geen minuut later via Wouter. Tot de stand 8-8, zo’n tien minuten voor de rust, gingen beide partijen nog gelijk op en zelfs was er nog even een minieme voorsprong voor de blauwwitten (9-8).Daarna was het alleen Tempo dat nog 4x scoorde en de ruststand op 9-12 wist te bepalen.

Na rust werden meteen de eerste wissels doorgevoerd. Michelle verving Jiske en Jeroen kwam in het veld voor Wouter. Laatstgenoemde werd even later ingezet voor Pim en Pim weer voor Jeroen. Positief effect hadden de wissels op dat moment nog niet en na 5 minuten spelen keek Wageningen zelfs tegen een 9-15 achterstand aan. Bij deze stand wist Wageningen eindelijk weer de korf te vinden(11-15).

Tim maakte plaats voor Jeroen en dit pakte positief uit, want meteen schoot hij 2x raak.Tim nam wel meteen verdedigend weer de plaats in van Jeroen. Wageningen probeerde van alles, ze bleven knokken voor de zege, maar telkens als er gescoord werd hadden de gasten het antwoord klaar. Met nog drie minuten te spelen was er nog een marge van één doelpunt. De laatste twee minuten wist Wageningen alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Bij een achterstand van 19-21 was het aanvoerder Steven die voor de laatste twee treffers zorgde.

De eerste helft veld zit er nu op en Wageningen gaat zich nu voorbereiden op het zaalseizoen, dat 20 november begint.

Doelpuntenmakers: Steven Landman 6x, Wouter ter Maten en Jeroen Hukema 4x, Xanne Ketelaar en Saskia vd Zee 2x en Pim Steenbergen, Tim Dekker en Michelle van de Tempel 1x.