Tijdens de Schoolsport Olympiade in september 2018 werd Sjors Sportief gelanceerd. Ook in 2019 gaat Sjors Sportief door.
Tijdens de Schoolsport Olympiade in september 2018 werd Sjors Sportief gelanceerd. Ook in 2019 gaat Sjors Sportief door. (Foto: Sportservice Wageningen)

Succesvol eerste jaar van Sjors Sportief

WAGENINGEN 0 Sportservice Wageningen kijkt terug op een succesvol eerste jaar van Sjors Sportief. Op het digitale platform kunnen sportaanbieders uit Wageningen activiteiten voor kinderen plaatsen. Kinderen kunnen daarop inschrijven en zo gratis kennismaken met diverse sporten. Ook komend schooljaar gaat de gemeente Wageningen door met Sjors Sportief.

In het schooljaar 2018 – 2019 plaatsten dertig sportaanbieders in totaal ruim 240 activiteiten op het digitale platform. Hier is veel gebruik van gemaakt. Eén van de doelstellingen was om kinderen die nog geen lid zijn van een sportvereniging te bewegen lid te worden. Van de 44 kinderen die hieraan voldeden, is uiteindelijk 41% lid geworden.

Eén van de aanbieders die meedeed was schermvereniging La Prime. De Wageningse jeugd kon op een leuke en speelse manier kennis maken met schermen. In drie verschillende thema’s (Halloween, No boys allowed en Glow in the Dark) boden zij schermcursussen aan. Dit zorgde voor positieve, blije en enthousiaste reacties bij de jeugd. Belangrijker nog, 8 kinderen besloten lid te worden en te blijven schermen.

Dit en alle andere succesvolle activiteiten heeft de gemeente en Sportservice Wageningen doen besluiten om ook in het schooljaar 2019 – 2020 door te gaan met Sjors Sportief. De kick-off is op woensdag 16 oktober.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden