WAVV-aanvaller Floran Rothuis onderneemt in de streekderby tegen CHRC een doelpoging. CHRC-verdediger Marcello van Raath komt te laat. Dick Martens

Eerste verliespunten voor koploper WAVV

7 november 2021 om 09:05 Voetbal

WAGENINGEN WAVV liep in de streekderby tegen CHRC tegen het eerste puntenverlies op. Begrijpelijk, dat ‘de Wageningse stemming’ in Heelsum dan ook ver onder peil was. WAVV verspeelde diep in blessuretijd een zeker lijkende 1-0 overwinning. CHRC-invaller Valdemar Groenevelt zorgde met zijn gelijkmaker alsnog voor de mineurstemming bij de bezoekers (1-1).

Dick Martens

Met de stoom nog uit zijn oren probeerde WAVV-trainer Moslin Adnane toch de domper nog enigszins helder te analyseren. ,,In die laatste minuten gebeurde er van alles. Komen wij toch nog op 0-1, weliswaar niet verdiend misschien, maar die voorsprong mag je dan ook niet meer weggeven. Dat gebeurt dan toch nog. Daar ben ik natuurlijk boos over, maar ook op de scheidsrechter (Wendel de Wit, DM), die dat doelpunt goedkeurt, terwijl Luuc Dolphijn met twee handen wordt weggeduwd, waardoor die CHRC-speler vrijkomt en kan scoren. ‘ Hij stond verkeerd’, geeft die scheidsrechter dan als uitleg. Onbegrijpelijk! En daarna scoren we dan toch nog, maar keurt ‘hij’ de goal af op advies van de CHRC-grensrechter.” Weer enigszins bedaard is Adnane ook realistisch. ,,In de eerste helft speelden we ronduit zwak, na rust was het beter, maar zeker niet goed genoeg. Uithuilen en opnieuw beginnen is nu het devies.”

Reuzendoders

Collega-trainer Chris van de Peppel was in een wat betere stemming dan Adnane. „Reuzendoders zijn wij”, jubelde Van de Peppel in de catacomben. „Ik dacht nog daar gaan we, het geluk van de kampioen doet ons de das om, maar gelukkig maken wij toch nog de dik verdiende gelijkmaker. Ik heb de ploeg in de rust al gecomplimenteerd, want we speelden onze beste eerste helft tot nu toe. Passie, strijd en ook nog eens goed voetbal. Gelukkig wordt dat aan het einde van de wedstrijd ook nog beloond. Ik ben dan ook hartstikke trots op de jongens.”