Gespreksgroep ‘Omgaan met veranderend gedrag’

8 november 2021 om 12:54 Overig

WAGENINGEN Als je naaste bijvoorbeeld hersenletsel heeft opgelopen of een diagnose dementie heeft gekregen, lijkt het soms alsof hij/zij een heel ander karakter heeft gekregen. Sneller emotioneel zijn of ineens minder of geen initiatief tonen en ook sneller boos worden is een veranderende karaktertrek die vaak genoemd wordt. 

Het sociale netwerk wordt kleiner, omdat andere mensen vaak niet weten hoe om te gaan met het veranderende gedrag. Voor jou als mantelzorger kan dit heel veel impact hebben, want hoe ga je met het veranderende gedrag om en hoe zorg je ervoor dat je niet in een isolement raakt omdat je netwerk steeds kleiner wordt?

Voor deze en andere vragen start Solidez Mantelzorg een nieuwe gespreksgroep voor mantelzorgers die te maken hebben met veranderend gedrag. In een zestal bijeenkomsten kunnen tips en adviezen uitgewisseld worden over diverse thema’s, zoals de thuis- en mantelzorgsituatie, het sociale netwerk, gedrags- en emotionele veranderingen en de vraag hoe je de nieuwe situatie zoveel mogelijk eigen maakt. De gespreksgroep wordt geleid door Christa Brons, gespreksleider bij Solidez Mantelzorg. 

Dinsdag 23 november start de eerste bijeenkomst, van 10.00 tot 11.30 uur, en zal maandelijks plaatsvinden. De andere data zijn 21 december, 18 januari, 15 februari, 15 maart en 12 april is de laatste bijeenkomst. Het maximaal aantal deelnemers is 8 personen. Er wordt een eigen bijdrage van 20 euro gevraagd. De bijeenkomsten vinden plaats in ’t Palet (vergaderruimte op de tweede etage) aan de Rooseveltweg 408a in Wageningen. Meer informatie of aanmelden? Neem dan contact via 0317-468818 of mantelzorgwageningen@solidez.nl.

advertentie
advertentie