Machiel Weistra besliste het WSDV-onderonsje in zijn voordeel. (foto: KNDB)
Machiel Weistra besliste het WSDV-onderonsje in zijn voordeel. (foto: KNDB)

Schwarzman voltooit trilogie

WAGENINGEN - Topdammer Alexander Schwarzman heeft net als de afgelopen twee jaar het Boboli-toernooi in Bunschoten-Spakenburg op zijn naam geschreven. De oud-wereldkampioen en nieuwste aanwinst van de Wageningse ereklasser WSDV, voltooide zijn trilogie door elf punten uit zeven partijen bijeen te sprokkelen. Hij won vier keer en speelde drie maal remise. De Afrikanen Leopold Sekongo en Ndiaga Samb waren even productief maar beschikten over een lagere tegenstanderrating.

Een andere WSDV'er, Erik van de Weerdhof, leverde een topprestatie door met een punt minder als vierde te eindigen. De wedstrijdleider van de Gelderse Dambond versloeg in de laatste ronde niemand minder dan de Senegalese grootmeester Macodou N'Diaye en werd daardoor winnaar van het 1101-1300-ratingklassement. Van de Weerdhof liet onder andere topspeler Jean Marc – El Animal – Ndjofang zijn hielen zien.

Aspiranten

Gelijktijdig werd het Nederlands kampioenschap voor aspiranten verspeeld. Dat werd opnieuw een tweestrijd tussen WSDV'er Machiel Weistra en Hagenaar Berke Yigitturk. Bij de junioren sloeg Weistra vanuit achterstand in de laatste ronde toe. Nu was het precies andersom en moest de Heterense gymnasiast zich na een fraai en principieel duel  gewonnen geven. Weistra zette zes partijen in winst om. In de eerste ronde speelde hij een zeer benauwde remise met Tom Rinner en ook met de nummer drie, Emre Hageman, deelde hij de punten. Zijn veel jongere clubgenote Luise Gabbert speelde een goed toernooi en eindigde na een bliksemstart met 5 uit 3 met een score van 8 uit 9 uiteindelijk in de middenmoot.  

Meer berichten