Foto: Giel van den Hoven
Foto: Giel van den Hoven

Zomerexpo Spelen met licht in De Casteelse Poort

WAGENINGEN - 2019 Is het jaar van de schilder Rembrandt van Rijn, beheerser van het 'spel met licht en donker'. Museum De Casteelse Poort in Wageningen heeft - in het teken van het huidige Rembrandt-jaar - in de nieuwe zomerexpositie gekozen voor twee opmerkelijke kunstenaars die op eigen wijze het spel met licht en donker weten te vatten in hun kunstwerken: Inge Zwolle en Giel van den Hoven.

Inge Zwolle, een realistisch fijnschilder, deelt met olieverf op paneel haar passie met de kijker. Vol emotie en toewijding schildert ze de dagelijkse dingen om haar heen, zoals fruit, groente of een vaas. Geraakt door het licht en donker brengt ze schoonheid, verstilling en ontroering in haar kunstwerken.

Portretfotograaf Giel van den Hoven nodigde tien jonge vrouwen uit voor de realisatie van een bijzondere fotoreeks. In zijn foto's gebruikte Van den Hoven een belichting zoals de oude meester toepaste in zijn geschilderde portretten. Het resultaat is een serie portretfoto's, met een middeleeuwse én moderne uitstraling.

De zomerexpositie Spelen met licht is te zien vanaf 21 juli t/m 22 september 2019. Meer info: www.casteelsepoort.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden