Robert Frijlink weet altijd de juiste schroefjes en moertjes te vinden.
Robert Frijlink weet altijd de juiste schroefjes en moertjes te vinden. Kees Stap

GIJ stopt, maar Robert blijft

10 november 2021 om 09:40 Overig

“Het werk als centrummanager is steeds leuker”

WAGENINGEN Alles moet weg, staat er op de ramen van de Gelderse IJzerhandel (GIJ) aan de Bergstraat. Eigenaar Robert Frijlink vindt het mooi geweest. Na 22 jaar sluit hij eind dit jaar de deuren van zijn winkel met gereedschap en ijzerwaren. Maar hij verlaat Wageningen niet helemaal, hij blijft centrummanager.

Door Kees Stap

De winkel met de schroefjes en de moertjes, zo staat de GIJ bekend. Frijlink moet lachen om die opmerking. “We verkopen veel meer hoor. Maar het klopt wel dat wel dat gerichte oplossingen voor problemen hebben. Mensen komen hier vaak met een probleem binnen. Een klemmende deur, een lekkende kraan. Met een paar woorden weet ik dan meestal wat ze bedoelen en kan ik ze het juiste materiaal adviseren.”

Dat advies is de kracht van GIJ, maar kost volgens Frijlink veel energie. “Je bent als winkelier eigenlijk zeven dagen per week met je vak bezig. Heel leuk, maar je staat wel altijd ‘aan’. Ik stop nu het werk nog leuk is. Maar ik merk wel dat ik iets meer balans in het leven nodig heb. Thuis hebben ze nooit geklaagd, maar het zou fijn zijn als we de komende tijd samen meer dingen kunnen doen.”

Een andere reden om te stoppen is dat Frijlink steeds meer energie krijgt om op een andere manier met winkels en het centrum bezig te zijn. “Ik was er altijd al van overtuigd dat we samen de stad mooier moeten maken. Nu ik een paar jaar centrummanager ben, ben ik het steeds leuker gaan vinden om mensen te verbinden en samen mooie projecten te ondernemen. Nu ik ga stoppen met de GIJ, krijg ik daar meer mogelijkheden en tijd voor.”

Hoewel hij zelf in Heteren woont, blijft Frijlink absoluut centrummanager in Wageningen. “Ik durf wel te zeggen dat ik na al die jaren een Wageninger ben geworden. Er gebeuren hier zoveel mooie dingen. Het sociale karakter en onderwerpen als duurzaamheid ben ik persoonlijk ook steeds belangrijker gaan vinden. Dus ik blijf me met veel plezier inzetten voor de stad.”

advertentie
advertentie