Omdat er op het busstation nu nog weinig groen is, is er op warme dagen weinig schaduw te vinden en is er sprake van hittestress. (foto: Johan Mulder)
Omdat er op het busstation nu nog weinig groen is, is er op warme dagen weinig schaduw te vinden en is er sprake van hittestress. (foto: Johan Mulder) (Foto: )

Werkzaamheden vergroening busstation gestart

Maandag 22 juli zijn de werkzaamheden gestart om het busstation te vergroenen. Alle bushokjes worden bedekt met een sedumdak en een zonnepaneel. De reclamezuilen krijgen een LED verlichting.

WAGENINGEN - Verder wordt rondom de vier betonnen lichtmasten een groeibegeleiding aangebracht. In het najaar worden de klimplanten voor de betonnen lichtmasten en nog vier bomen geplant.

Dennis Gudden: "Het plan om het busstation te vergroenen komt voort uit het programma van de Binnenstad. Hierin wordt met allerlei partijen uit de stad samengewerkt om de binnenstad aantrekkelijk en vitaal te houden.

De werkgroep Binnenstad heeft een ontwerp gemaakt, welke goed aansluit bij de doelstellingen uit het groenbeleidsplein, een groene stedelijke omgeving. Ik vind het een heel mooi voorbeeld van hoe we als gemeente graag samen met de inwoners willen samenwerken."

Omdat er op het busstation nu nog weinig groen is, is er op warme dagen weinig schaduw te vinden en is er sprake van hittestress. Bomen en groen leveren een positieve bijdrage aan het verkoelen van de omgeving.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden