Ausdauer Muziektheater
Ausdauer Muziektheater Jeff Zimberlin

Ausdauer Muziektheater speelt Die Mauer in Kultuurwerkplaats Oosterbeek

17 november 2021 om 15:32 Lokaal Deel je nieuws

Op zondag 21 november staat Ausdauer met hun voorstelling Die Mauer in Filmhuis Oosterbeek. Een voorstelling waarin Oost-Europese geschiedenis, actualiteit, muziek en monoloog samensmelten tot een krachtig geheel. 

Dertig jaar geleden viel de Berlijnse Muur en kwam er een onverwacht einde aan het eens zo machtige Sovjet Rijk. Ondertussen is spionage en het uitschakelen van tegenstanders van Oost-Europese regimes nog altijd groot nieuws. In Die Mauer speelt actrice Gabby Bakker de Russische KGB-agente Galina, bijgenaamd: Die Mauer. Door haar ogen kijkt Ausdauer terug op de drie decennia na die val van de Muur.

In Die Mauer versmelten muziek, tekst en spel tot een rebelse kijk vol kleurrijke opstandigheid op de mens en de moderne geschiedenis. Een actuele voorstelling boordevol muziek waarin de spanningen tussen het nieuwe, op de puinhopen van de Sovjet-Unie gebouwde imperium van Poetin en de rest van Europa centraal staan.

“Die Mauer is de sterkste voorstelling van Ausdauer tot nu toe omdat alle elementen beter dan ooit in evenwicht zijn en elkaar versterken: een goed verhaal, sterke muziek, een voordracht die grimmigheid oproept “ - Theaterkrant

Met:

Gabby Bakker spel 

Annette Schenk klarinet/basklarinet

Andreas Suntrop gitaar/composities

Daniël Lehmann contrabas/composities

Jasper le Clercq viool/composities

Paul Feld tekst en regie

AUSDAUER MUZIEKTHEATER SPEELT DIE MAUER

Zondag 21 november 2021

Aanvang 14.00 uur

Weverstraat 85, 6862 DL Oosterbeek

Tickets à €20,00 zijn online verkrijgbaar via de site van Filmhuis Oosterbeek.

Voor de volledige speellijst zie https://www.ausdauer.nl/speellijst/

advertentie
advertentie