Er kon door WAVV (op archieffoto tijdens het duel met stadgenoot WVV Wageningen) op bezoek bij SDOO in Heteren maar liefst vijf keer worden gejuicht. SDOO-WAVV 0-5. Dick Martens

WAVV eenvoudig voorbij laagvlieger SDOO. GVC onderuit tegen Uchta

20 november 2021 om 20:36 Voetbal

WAGENINGEN WAVV is op Sportpark Bretagne in Heteren, de thuisbasis van SDOO, niet in de problemen geweest. De ploeg van trainer Moslin Adnane won er zorgeloos en moeiteloos met 5-0. Bij rust leidden de bezoekers al met 2-0. Voor WAVV waren Floran Rothuis (2), Davey Jansen (2) en Mike van Schaik trefzeker. Door de ruime zege en met 19 punten uit 7 gespeelde wedstrijden blijven de Wageningers in het spoor van koploper Fortissimo, dat weliswaar 2 punten meer heeft, maar ook een wedstrijd meer speelde.

Dick Martens

KOPPEN BIJELKAAR ,,Na 40 seconden kwamen we al met 1-0 voor”, aldus Adnane. ,,Toen ging ik er eens goed voor zitten en was ik ervan overtuigd, dat we snel en zeker voor rust nog veel meer doelpunten gingen maken. Maar hoewel we er legio kansen voor kregen lukte het ons vlak voor rust pas om de score te verdubbelen (0-2). In de rust hebben we de koppen even bij elkaar gestoken en dat betaalde zich na rust uit. We speelden beter en scoorden nog eens driemaal. Een uitslag die mij dan weer wel tevredenstelt en misschien nog wel belangrijker, we hebben ook ‘de nul’ achterin gehouden. Maar duidelijk is wel en dat heb ik de groep ook gezegd, wil je de doelstelling: ‘kampioen worden’ blijven nastreven, je vanaf minuut één tot het eindsignaal de scherpte moet blijven vasthouden. Doe je dat niet, dan heb je de kans toch weer, zoals vorige week tegen CHRC al het geval was, de deksel op de neus te krijgen. Echt, daar moeten we voor blijven waken.”

GVC moet meerdere erkennen in sterker Uchta

GVC is er op Sportpark De Bongerd niet in geslaagd om het bezoekende Uchta afdoende partij te bieden. De ploeg van trainer Joost de Jong verloor, na een ruststand van 1-1, uiteindelijk met 2-4. De doelpunten van de studentenformatie kwamen op naam van Jurrian Veldhuizen (de 1-1 uit een strafschop) en Jorge Vega Briones (de 2-2).

ENORME KANS ,,Zij waren gewoon beter”, was de even simpele als heldere conclusie van de verliezend trainer na afloop. ,,Wij konden maar moeilijk vat krijgen op hun positiewisselingen. Daarin was ik teleurgesteld, zeker in de wetenschap, dat wij veel beter kunnen.” Toch was er na rust en zeker bij een 1-1 stand nog volop gelegenheid om een betere tweede helft te gaan spelen. ,,Maar dat deden wij helaas niet. Toch hadden we zeker op 2-1 moeten komen, maar Jurrian (Veldhuizen) bekroonde een fraaie solo niet door ons op voorsprong te schieten. Nadat hij de keeper al was gepasseerd, dacht hij de bal in het lege doel te kunnen schuiven, maar hij had niet gezien, dat er nog een Uchta-verdediger op de doellijn stond. Vervolgens, ondanks dat we nog terugkwamen tot 2-2 glipte de wedstrijd ons door de vingers en won Uchta uiteindelijk toch wel verdiend.”