Voorbeeld van een kerstpakket
Voorbeeld van een kerstpakket Marre Adu-Ampong

Wageningers in actie voor Vluchteling Onder Dak

22 november 2021 om 12:32 Lokaal Deel je nieuws

Stichting Vluchteling Onder Dak organiseert dit jaar weer een kerst-actie voor haar cliënten in Wageningen en omgeving. Het gaat om mensen die vaak nog in afwachting zijn van de uitkomst van hun procedure, maar die geen opvang krijgen van de overheid. Zij staan letterlijk op straat zonder middelen van bestaan. VOD vangt deze mensen en kinderen op, zorgt dat ze onderdak en te eten hebben, biedt juridische ondersteuning en maatschappelijke begeleiding.

Om de kerst ook voor deze vluchtelingen een lichtpuntje te laten zijn, wil VOD hen een kerstpakket geven met etenswaren, toiletartikelen en een klein kerst cadeautje. “We zijn druk bezig met het opzetten van de inzamelingsactie,” aldus Marre Adu-Ampong, coördinator van de actie bij VOD. “Er komen veel enthousiaste reacties van Wageningers die hun steentje willen bijdragen en dat is erg bemoedigend!”

Wie het leuk vindt om aan te haken door zelf aan inzamelactie te organiseren is van harte welkom om contact op te nemen. “Er zijn ongeveer 25 kerstpakketten nodig dus we kunnen alle hulp gebruiken.” vertelt Marre verder. “Wat we graag in de pakketten stoppen is bijvoorbeeld rijst, suiker, koffie, thee, kruiden, zeep, (kerst)lekkers, chocolade, shampoo, handdoeken, sjaals, handschoenen, sokken, speelgoed of teken- of knutsel-spullen voor de kinderen. Om onze cliënten een echt Kerstgevoel te kunnen geven, zoeken we nieuwe spullen - liever geen tweedehands, tenzij het écht als nieuw en van cadeau-kwaliteit is. Ook met een financiële donatie zijn we natuurlijk heel erg blij!”

Voor meer informatie of om aan te melden: www.vodwageningen.nl/kerstactie2021/.

advertentie
advertentie