Afbeelding

Teleurstellende start zaalcompetitie KV Wageningen

22 november 2021 om 12:44 Overig

WAGENINGEN Afgelopen zondag begon voor Wageningen het zaalseizoen met een uitwedstrijd in Grou tegen Mid Fryslân. Een taaie tegenstander en dat hebben de blauwwitten dan ook ondervonden. Alleen aan het slot van de eerste helft liet Wageningen haar ware gezicht zien, maar over het grootste gedeelte van de wedstrijd was het niet bepaald tof en zaten zij geen moment echt in de wedstrijd.

Het begon nog wel goed. De eerste aanval had maar twee minuten nodig om uit evenzo veel schoten van Pim een 2-0 voorsprong te nemen. Het tweede aanvalsvak had het duidelijk moeilijker om in de beginfase de juiste richting te vinden. Mid Fryslân bleek die periode het vizier wel op scherp te hebben en binnen 10 minuten was de stand 4-2. Jiske wist het verschil te verkleinen via een stip, maar nadat Nena een doorloopbal had benut was het helaas al snel weer raak voor de thuisploeg. Bij de stand 7-4 scoorde Steven en bracht het verschil op twee. Helaas, door een slordige fase, werd de achterstand weer groter en Wageningen moest alle zeilen bijzetten om een debacle te voorkomen. Nadat Steven, Jeroen en Pim voor de 10-8 op het scorebord zorgden, kwam Wouter in het veld voor Tim. De laatste vijf minuten van de eerste periode kreeg Wageningen de geest en liet het team even zien toch wel meer in de mars te hebben. Steven en Jiske zorgden voor de 10-10 en in de laatste minuut zorgden Nena en Jeroen voor de 10-12 ruststand.

De tweede helft leek Wageningen het positieve gevoel door te zetten. Middels Steven, Pim en Wouter werd de stand op 12-15 gebracht. Helaas konden de blauwwitten het op dat moment toch wel redelijke spel geen vervolg geven. Ze vervielen vaak in te gehaast en slordig spel, passes kwamen niet aan en de thuisploeg rook bloed. Bij de stand 15-16 via Wouter moest Nena, enigszins aangeslagen door een botsing, het veld verlaten. Xanne verving haar. Steven zorgde weer voor een verschil van twee (15-17), maar daarna was het Mid Fryslân dat het initiatief overnam. Nog eenmaal rechtte Wageningen de rug (20-20) via Jiske en Steven en bij de stand 21-21 door Xanne mocht Wageningen nog hoop houden. Deen werd, bij opnieuw een achterstand, aanvallend nog ingebracht, maar de tijd bleek tekort om het tij nog te keren. De einduitslag was 23-21. Uithuilen en opnieuw beginnen dus.

Doelpuntenmakers: Steven Landman 6x,Pim Steenbergen 4x,Jiske van Brenk en Wouter ter Maten 3x, Nena Ellermeijer en Jeroen Hukema 2x en Xanne Ketelaar 1x.

Zaterdag aanstaande opnieuw een uitwedstrijd. Wageningen gaat dan op bezoek in Hardinxveld-Giesendam bij HKC, één van de kampioenskandidaten. Dus zeker geen gemakkelijke pot.