Afbeelding

Wageningen kleurt oranje tegen geweld tegen vrouwen

29 november 2021 om 19:26 Overig

WAGENINGEN Sinds 25 november zijn vijf locaties in Wageningen gedurende zestien dagen oranje verlicht. Het Stadhuis, Theater Junushoff, het Heerenstraattheater, de Grote Kerk en de bblthk ondersteunen hiermee de internationale actie Orange the World. Voor het derde jaar op rij houden de Soroptimisten Wageningen de wereldwijde actie in Wageningen. De actie is gestart op 25 november, de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen en loopt tot 10 december, de Internationale dag van de rechten van de mens.

De Soroptimisten zetten zich in voor een veilige en geweldloze leefomgeving voor vrouwen en meisjes. Het initiatief is genomen door de Verenigde Naties en wordt actief gesteund door de wereldwijde vrouwenorganisaties Zonta Nederland en de Unie van Soroptimisten. Juist in deze coronatijd vindt er meer huiselijk geweld plaats achter de deuren. Wereldwijd krijgt een op de drie vrouwen te maken met lichamelijk of seksueel geweld in haar leven. Daar moet een einde aan komen!

Waarom wordt Wageningen Oranje verlicht? De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, een toekomst zonder geweld. Heb jij te maken met intimidatie of geweld door een partner, een familielid, een collega, een klasgenoot, een docent of door iemand anders? Dit is altijd onacceptabel! Bel 0800-2000 of in noodgevallen altijd 112. Kijk voor meer informatie op www.geweldtegenvrouwenmelden.nl.

advertentie
advertentie