Bblthk-directeur Manja Mekking ontvangt de kerstverhaalkaarten van Sonja van der Arend (ZinZin)
Bblthk-directeur Manja Mekking ontvangt de kerstverhaalkaarten van Sonja van der Arend (ZinZin) Dorien Roggekamp

ZinZin en de bblthk delen “kerstverhaal-kaarten” uit

4 december 2021 om 11:13 Activiteiten Deel je nieuws

WAGENINGEN Opnieuw dreigt een winter met beperkte mogelijkheden om samen te zijn. De tegenstellingen lijken groter dan vorig jaar. In deze donkere en verdeelde tijden zoeken ZinZin Wageningen en de bblthk de verbinding met een reeks nieuwe kerstverhalen van Wageningse amateurschrijvers. Vanaf 8 december kan iedereen een kerstkaart met een verhaal komen afhalen in de bblthk, elke middag na 12.00 uur bij de publieksbalie. Het is de bedoeling dat je ook zelf weer de verbinding zoekt, door je kaart te sturen naar iemand die wel een kerstverhaal kan gebruiken. Laat je door het verhaal en het beeld inspireren tot het schrijven van een persoonlijke boodschap, die verder gaat dan de gebruikelijke kerst- en nieuwjaarswensen. Speciaal hiervoor is een sfeervolle schrijfkamer ingericht.  

Begin november deed ZinZin een oproep aan alle Wageningers: stuur foto’s, schilderijen en tekeningen die laten zien wat kerst voor je betekent. Tientallen inzendingen kwamen binnen, met hele uiteenlopende interpretaties van het thema. Zeven amateurschrijvers uit alle hoeken van de Wageningse samenleving lieten zich inspireren door deze beelden. In een speciale workshop schreven ze elk een origineel, nieuw kerstverhaal. De verhalen en de beelden zijn in december te zien als expositie in de bblthk. Van elk verhaal zijn 100 kerstkaarten gemaakt. Binnenkort zijn ze ook te zien, lezen en beluisteren op www.bblthk.nl/kerst en www.zinzinwageningen.nl. 

De zeven schrijvers van de verhalen zien Wageningen als hun thuis, allemaal op hun eigen manier. De een is hier geboren, de ander is gekomen voor studie, werk of de liefde. Sommigen wonen er al hun hele leven, anderen pas een paar jaar. Een aantal verhalen speelt zich zelfs af in Wageningen. Niet alle schrijvers hebben Nederlands als hun moedertaal. Drie van de verhalen zijn in het Engels geschreven. De workshop werd een bijzondere ontmoeting tussen al deze verschillende mensen, die zich op hun manier allemaal sterk verbonden voelen met de ‘stad met dorpse allure’.

advertentie
advertentie