Net als de voorgaande edities kan het publiek aanschuiven bij de grote picknickbanken die op de Markt staan. (foto: Johan Mulder)
Net als de voorgaande edities kan het publiek aanschuiven bij de grote picknickbanken die op de Markt staan. (foto: Johan Mulder) (Foto: )

Smikkelen en smullen op het Mosselfestival

Door Kees Stap

De Markt is zondag 4 augustus weer het toneel van een gezellig eetfestijn. Horecaondernemers organiseren dan, na het succes van voorgaande jaren, de derde editie van het Wagenings Mosselfestival.

WAGENINGEN - Op de Markt komen grote picknickbanken te staan waar iedereen kan aanschuiven voor een heerlijke portie mosselen. De mosselen worden bereid in witte wijn en geserveerd met stokbrood en sausjes. Een portie mosselen kost 5 euro. Drankjes kunnen worden besteld bij een grote buitentap. Iedereen die niet zo'n fan is van mosselen kan op een van de terrassen van de omliggende horeca neerstrijken en meegenieten van de muziek en de gezelligheid van het mosselfestival.

Live muziek

Manon Franse van Bar – Restaurant Taste is een van de initiatiefnemers. Zij legt uit waarom het Mosselfestival wordt georganiseerd. "Als ondernemers op de Markt wilden we twee jaar geleden graag iets gezamenlijks organiseren in de zomer. We kozen voor het Mosselfestival, omdat dat past bij de tijd van het jaar. We doen het op de koopzondag, omdat dat mensen uit de wijde omgeving trekt. We mikken bijvoorbeeld ook op toeristen die op de Veluwe op de camping staan. We merkten de afgelopen jaren dat ons initiatief enorm in de smaak viel. Daarom maken we er ook dit jaar weer een groot feest van. Er is live muziek door het trio 'Troubagroove' dat Spaanse sferen naar Wageningen brengt. Naast de heerlijke Zeeuwse mosselen van Neeltje Jans kunnen de bezoekers genieten van een bijzonder witbier; 'Seumerfeugel' van de Texelse bierbrouwerij. "

Koopzondag

Het mosselfestival is zondag 4 augustus van 13.00 tot 19.00 uur. De gehele middag is er live muziek en voor de kleinste mosselfans is er een springkussen. Op deze zondag is het tevens koopzondag en zijn de winkels geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden