GroenLinks Wageningen (her)opent Meldpunt Vuurwerkoverlast

9 december 2021 om 20:45 Sport Deel je nieuws

Het einde van het jaar komt in zicht en traditioneel is dit dan ook de tijd van vuurwerk-voorpret. Maar met de voortdurende coronacrisis geldt ook dit jaar weer een algeheel vuurwerkverbod. Toch stelt GroenLinks Wageningen haar inmiddels even traditionele Meldpunt Vuurwerkoverlast weer open. Vuurwerk is immers nog steeds in omloop.

Vuurwerkgeknal kan nog steeds voor flinke overlast zorgen. Voor mensen die er minder van houden, maar ook voor (huis)dieren die geen benul hebben van de lol van vuurwerk. En vooral als het zwaar vuurwerk is. Bij overlast blijft het zaak dit te melden bij de politie. Echter heeft GroenLinks gemerkt dat de bereidheid tot het inschakelen van de politie laag is. Met het meldpunt wil GroenLinks de drempel tot melden verlagen en inzichtelijk maken hoeveel vuurwerkoverlast er binnen Wageningse buurten wordt ervaren.

Ondervind jij of je huisdieren overlast van vuurwerk? Meld het! Via ons meldpunt, maar ook aan de politie. Vuurwerkoverlast kan helaas niet altijd meteen beëindigd worden, maar door consequent te melden wanneer het zich voordoet kan zowel de politiek als de politie beter zicht krijgen op de overlast en daardoor uiteindelijk beter grip krijgen op het probleem.

We wensen iedereen een gezellige en veilige jaarwisseling en een gelukkig nieuwjaar!

advertentie
advertentie