De top 8 van Wageningen, Maud Hulshof, Laura Kaper, Monique Peters, Martin Riesmeijer, Radboud van Hal, Teun Fiers, Machteld Vos de Wael, Jan-Willem Lammers
De top 8 van Wageningen, Maud Hulshof, Laura Kaper, Monique Peters, Martin Riesmeijer, Radboud van Hal, Teun Fiers, Machteld Vos de Wael, Jan-Willem Lammers D66 Wageningen - vrij van rechten

Kandidatenlijst en verkiezingsprogramma D66 vastgesteld Een vernieuwende, verbonden en groene stad

17 december 2021 om 11:17 Lokaal Deel je nieuws

Met een ambitieus verkiezingsprogramma en een ervaren kandidatenlijst is D66 Wageningen klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. D66 wil zich inzetten om het unieke karakter van Wageningen te versterken en wil er voor zorgen dat de stad voor iedereen een fijne plek is om te wonen, te werken, te ondernemen, te ontspannen en te zijn.

Wethouder Maud Hulshof, in het voorjaar verkozen tot lijsttrekker: “Met dit team en programma kan D66 in Wageningen het verschil maken om verder te bouwen aan onze groene, duurzame, bruisende stad voor iedereen.” D66 ziet de ontwikkeling van de verstedelijkingsopgave van Wageningen (40.000 extra woningen in de regio FoodValley) als een kans om het unieke dat Wageningen te bieden heeft te versterken en wil zorgen dat iedereen mee kan doen. Maud: “In Wageningen is ruimte voor iedereen. Door samen te werken en rekening te houden met mens, natuur, klimaat en de economie, kunnen we de stad laten bruisen.”

De partij gaat de verkiezingen in met een inhoudelijk en bestuurlijk sterk team. Leden kozen hierbij voor een mix van ervaring en nieuw talent. Laura Kaper is sinds 2018 actief in de gemeenteraad en fractievoorzitter en staat op plek 2. Monique Peters is een geliefd bestuurder in het brede veld van maatschappelijke ondersteuning, sport, wetenschap en onderwijs. Op de 4e plaats staat een nieuwkomer in Wageningen: Martin Riemeijer. Hij woont sinds kort met zijn gezin in Buitenoord, is ondernemer in  het onderwijs en hij heeft politieke ervaring opgedaan in Groningen. Radboud van Hal staat op de 5e plaats;  hij is directeur van een adviesbureau en is bestuurder bij maatschappelijke- en onderwijsorganisaties en daarnaast ook nog enthousiast scheidsrechter. Steunfractielid Teun Fiers staat op plek 6. Teun werkt als bodemkundige en is inhoudelijk sterk op duurzaamheid, groen, ruimtelijke ordening en democratische vernieuwing. Raadslid Machteld Vos de Wael staat op plek 7. Zij is als theaterregisseur/psychodramaturg actief. Ook Jan-Willem Lammers, op plek 8, is zittend raadslid. Hij vertegenwoordigt de Wageningse raad in Euregio en is actief als bestuurder bij schermvereniging La Prime. Raadslid Sara Panis, op plek 9, is ook actief bij de Provinciale Staten van Gelderland.  Student Robbert Solleveld is een mooie aanvulling in de top 10. Hij heeft ervaring bij het landelijk bureau van D66 en de Provinciale Staten van Zuid Holland. De hele kandidatenlijst is te vinden op: www.wageningen.d66.nl.

advertentie
advertentie