Loco-burgemeester Leo Bosland deelt de kerstpakketten uit
Loco-burgemeester Leo Bosland deelt de kerstpakketten uit Vluchteling Onder Dak

Hartverwarmende respons op kerstactie Vluchteling Onder Dak

17 december 2021 om 21:49 Lokaal Deel je nieuws

De afgelopen weken organiseerde Vluchteling Onder Dak een kerstpakketten-actie, waarbij Wageningers werden opgeroepen een paar extra boodschappen te doen voor een vluchteling. Met deze boodschappen wilde VOD kerstpakketten maken voor haar cliënten.

De respons die volgde was hartverwarmend. Wageningers fietsten door regen en wind om zware tassen vol boodschappen bij de verzamelpunten af te geven. Er werden inzamelingsacties gehouden onder buren, door studenten en in verschillende kerken. Ook kwamen er veel financiële donaties binnen.

Vrijwilligers hielpen mee om alle spulletjes te verdelen en de kerstpakketten in te pakken. Op vrijdag 17 december werden deze uitgedeeld aan de cliënten, tijdens een feestelijke – maar in verband met de corona-situatie bescheiden – bijeenkomst.

Wethouder en loco-burgemeester Leo Bosland kwam speciaal voor de gelegenheid langs om de pakketten uit te delen. Hij stak met zijn speech de aanwezigen een hart onder de riem: “Wageningen is er voor jullie en zal er ook blijven.”

De pakketten werden blij ontvangen. Sommige families mochten maar liefst drie grote shoppers mee naar huis nemen. “Ik ga het thuis met de kinderen uitpakken. Maar ik heb nu al helemaal een kerstgevoel!” aldus één van de moeders. En dát was nou precies waar het om ging!

Vluchteling Onder Dak maakt zich sterk voor ongedocumenteerde vluchtelingen. Dat zijn mensen waarvan het eerste verzoek tot asiel is afgewezen en die om verschillende redenen niet kunnen terugkeren naar hun land van herkomst. De Nederlandse overheid biedt hen geen onderdak meer en ondersteuning wordt stop gezet. VOD vangt deze mensen en kinderen op, zorgt dat ze onderdak en te eten hebben, biedt juridische ondersteuning en maatschappelijke begeleiding. Voor meer informatie, zie: www.vodwageningen.nl.

advertentie
advertentie