Afbeelding
Photo by Guus Baggermans on Unsplash

Een circulaire economie: Met het oog op de toekomst!

20 december 2021 om 15:44 Partnercontent

Er zijn vele trends die dit jaar populairder waren dan ooit op het gebied van duurzaamheid. Circulariteit, recycling en waste-management waren het afgelopen jaar hot topics, ondernemers willen steeds groener worden en doen dat op verschillende manieren. Een van deze manieren is door bijvoorbeeld mee te doen aan de circulaire economie. Maar wat houdt dat dan precies in?  

Wat is een circulaire economie?

Een circulaire economie staat haaks op onze huidige economie. In plaats van steeds nieuwe producten aanschaffen en weer weggooien, gaat het in de circulaire economie vooral om hergebruiken. Niet alleen hergebruiken maar ook biologisch afbreekbare materialen zijn een groot thema in deze vervang cultuur. Tweedehands kleren krijgen een tweede leven en zijn soms zelfs populairder dan nieuwe kleren. Maar niet alleen kleren krijgen een tweede leven ook papier, glas en karton kunnen goed worden hergebruikt.   

Niet alles hoeft nieuw!

Niet alles hoeft nieuw is het motto van deze economische stroming. Als je voor jezelf vaak iets langer nadenkt over een nieuwe aankoop dan kan je nog wel eens gaan twijfelen of het écht nodig is. Naast dus het hergebruiken van producten en grondstoffen worden ook de natuurlijke materialen populairder. Karton, bamboe, hout en papier zijn de materialen die elke duurzame ondernemer tegenwoordig wil gebruiken. Plastic bakjes, tasjes en bestek zijn niet meer van deze tijd en worden in 2023 zelfs verboden.  

Duurzame materialen

Het moment dat iedereen moet switchen naar natuurlijke materialen is dichterbij dan dat we doorhebben. Om het je makkelijk te maken biedt Takeaware een ruimassortiment aan met verschillende soorten friendly disposables. Deze disposables zijn gemaakt van duurzame alternatieve materialen, ter vervanging van plastic disposables. Denk aan papieren tasjes, kartonnen salade bakken en bamboe bestek. Al deze producten zijn natuurlijk afbreekbaar en dus perfect voor jouw deelname aan de circulaire economie. 

Win-winsituatie

Door zelf over te stappen op duurzame producten en materialen help jij mee aan een circulaire economie. Meewerken aan een circulaire economie is niet alleen goed voor de natuur. Naast dat jij je steentje bijdraagt voor een betere wereld kan het jou ook veel opleveren. Zo is duurzaamheid niet alleen steeds belangrijker voor ondernemers, maar ook voor consumenten. Het verduurzamen van jouw onderneming kan daarom wellicht nieuwe klanten opleveren.  

advertentie
advertentie