De scheidende Roy Rijsemus hield het bij zijn afscheid van WVV Wageningen niet droog.
De scheidende Roy Rijsemus hield het bij zijn afscheid van WVV Wageningen niet droog. (Foto: gertbudding.nl)

Afscheidswedstrijd doelman Roy Rijsemus

Door Gert Budding

Groot, robuust en onverschrokken. Dat zijn de kenmerken van Roy Rijsemus. Maar bij zijn laatste optreden als doelman van WVV Wageningen werd hij recht in het hart getroffen en liet zijn emoties de vrije loop. Een droom kwam bovendien voor hem uit.

WAGENINGEN – Zijn afscheidswedstrijd tegen oud clubmaten en het huidige eerste elftal werd op de Wageningse Berg gespeeld. Daar was organisator Bart Eulen verantwoordelijk voor die coryfeeën uit het verleden optrommelden voor een waardig afscheid van Roy Rijsemus die tien jaar het doel van WVV Wageningen verdedigde. Als vier jarig kereltje werd hij aangemeld bij Wageningen 1911. Als vrij snel stond de nu 29-jarige Wageninger in het doel en heeft dat tien jaar volgehouden, zonder overigens bizarre sportieve hoogtepunten. Wel steeds een solide optreden van de keeper die nu voor een maatschappelijk leven heeft gekozen. Hij is werkzaam in de bouwwereld en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met zijn eigen bedrijf.

Roy Rijsemus is een kleurrijk figuur en is tijdens wedstrijden nadrukkelijk aanwezig. Daarbuiten is Rijsemus ook bepaald geen gematigd persoon en heeft een warm hart voor de samenleving, zo wordt hij omschreven door zijn ploeggenoten in het speciaal voor hem ontworpen programmaboekje. "Roy is de beste amateurkeeper waar ik meegewerkt heb", merkt voormalig trainer Mark van Wijk op. "Zijn bereik, trap en vooral zijn duelgedrag maakten hem tot een goede doelman. Bovendien is hij een geweldig mens. Hij nam zijn team op sleeptouw, of hij moe was of kort geslapen had, hij stond voor iedereen klaar." WVV Wageningen voorzitter Nico Kneepkens vult moeiteloos aan. "Zijn bevlogenheid sprak boekdelen, een sterk basismerk was zijn positiviteit. Hij was ook een grapjas. Vaak hebben we groepsfoto's moeten vernietigen omdat er bepaalde lichaamsdelen van hem zichtbaar waren. Wij zullen hem missen, maar hij ons ook", weet Kneepkens waarmee de sterke twee eenheid wordt benadrukt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden