Afbeelding
Foto door Tima Miroshnichenko via Pexels

Extra ruimte, wie wil dat nou niet?

19 januari 2022 om 15:08 Partnercontent

Opruimen, verbouwen, verhuizen? Of langzamerhand gewoon te veel spullen en een te klein huis? Misschien wordt het tijd eens na te denken over extra opslagruimte huren in de buurt. Waarschijnlijk heb je de kerstboom en de versiering net opgeruimd en dat geeft altijd meteen een gevoel van ruimte in de woonkamer. Maar al die spullen moeten wel opgeruimd en liggen of staan het hele jaar stof te verzamelen voordat ze weer een paar weken mogen shinen in december. En zo is er meer. 

Iedereen heeft van die spullen in huis die verreweg het grootste deel van het jaar alleen maar ruimte staan of liggen in te nemen en maar af en toe nodig zijn. De tent en de andere kampeerspullen, de wintersportuitrusting, spullen voor die hobby waar je nu geen tijd voor hebt, maar die je echt nog een keer weer op wilt pakken. Het is geen rommel, zeker niet, je bent er zuinig op, maar je hebt het gewoon niet zo heel vaak nodig. Om die spullen uit de weg te hebben, maar wel veilig schoon en droog te bewaren kun je ergens in de buurt een opslagruimte huren

Veilig opgeborgen

Vind je het spannend om je spullen achter te laten op een plek waar je niet vaak komt? Dat is niet nodig. Opslagruimtes zijn goed beveiligd met sloten en alarmen. Zelf kun je natuurlijk wel zo vaak als je wilt je eigen opslag in en uit. Om op te halen wat je nodig hebt of weg te brengen waar je weer even klaar mee bent. Je spullen blijven netjes en schoon en al snel voelt de opslag als een verlengstuk van je huis. 

Misschien heb je die opslag alleen maar tijdelijk nodig omdat je in een verbouwing of verhuizing zit. In plaats van in je eigen huis steeds over de tijdelijk verplaatste spullen te struikelen kun je het ook voor een korte periode opslaan. In een opslagruimte Amsterdam bijvoorbeeld. Eenmaal klaar met je verbouwing heb je thuis misschien ook wel weer plek voor je spullen en dan zeg je de opslag zonder problemen weer op. Maar misschien ben je er dan ook wel achter dat het eigenlijk heel makkelijk is om je spullen op iets meer afstand te hebben. 

Opslagruimte huren kan al vanaf een paar vierkante meter tot xl-ruimtes waar je een hele inboedel met gemak in kwijt kunt. Kies slim dan betaal je niet te veel voor ruimte die je toch niet gebruikt. Vind je het lastig in te schatten hoeveel ruimte je moet huren? De medewerkers van een opslag kunnen je daarover prima adviseren. Door een paar simpele vragen te beantwoorden kunnen zij op basis van hun ervaring goed inschatten wat jij nodig hebt. Bijna iedereen die een opslagruimte huurt om wat voor reden dan ook verzucht nadat hij zijn spullen weg heeft gebracht: dat had ik veel eerder moeten doen. Dus, heb je last van ruimtegebrek? Er is een simpele oplossing!

advertentie
advertentie