Zohra en Geertje ontvangen een bloemetje ter ere van hun 10-jarig jubileum
Zohra en Geertje ontvangen een bloemetje ter ere van hun 10-jarig jubileum Corrie Kamphuis

Tien jaar lang maatjes

25 januari 2022 om 16:12 Lokaal Deel je nieuws

Geertje Rondhout-Bijl, vrijwilligster bij het maatjesproject Contact Houden van Humanitas, is al tien jaar lang maatje van Zohra. Dit jubileum was een goede aanleiding om beide dames deze week eens goed in het zonnetje te zetten met een mooi boeket bloemen.

Nog steeds hebben Zohra en Geertje het erg gezellig met elkaar. Ondanks haar leeftijd, Geertje is 81 jaar oud, stapt ze elke week op de fiets om Zohra te bezoeken. Ze hebben de afgelopen jaren veel met elkaar gedeeld en zijn inmiddels vriendinnen vertelt Zohra. Ze vindt het fijn dat Geertje aandacht voor haar heeft en haar helpt als zij iets niet weet. Geertje ervaart het contact met Zohra als heel waardevol; ze is blij dat ze kan helpen maar vertelt dat ze er ook veel voor terug krijgt. Ook tijdens corona bleven zij elkaar zien waarbij ze ‘natuurlijk wel afstand’ hielden. Maar ze vinden het heel fijn dat ze binnenkort weer in de gelegenheid zijn om samen op stap te gaan; een bezoekje aan de dierentuin staat hoog op de agenda. 

De maatjesprojecten van Humanitas richten zich op mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Samen met een maatje wordt mogelijk wat alleen misschien niet meer lukt, zoals naar de stad gaan, een museum bezoeken of simpelweg een spelletje doen thuis.
Lijkt het je leuk om maatje te worden of wil je zelf graag een maatje? Neem dan contact op met Corrie Kamphuis, telefoon: 06-57595097.

advertentie
advertentie